Milos första julkalender.

Men klart att Milo också ska få en julkalender! Haha, pojken ska få öppna sin första lucka imorgon. Hittade den på Grizzly Zoo och det är en godisbit eller liknande i varje lucka. Håll med om att den är söt haha!



Eddy Robric, bästa travaren i världen.

Men HUR bra är han inte, Eddy-mannen! Galet vad han gick bra idag. Han är verkligen en liten arbetsmyra som bara vill göra rätt, rätt, rätt hela tiden! Otroligt positiv häst och jag blir så glad och det är så mycket roligare att träna när man har en häst som vill samma som jag vill. Var bara mest basic ridning idag, alla gångarter i så låg form som möjligt. Suverän galopp hade han idag! Nästan finare än någonsin. Mmm, det här passet kommer jag leva länge på. 
 
Nu ska jag käka och sen göra iordning mig. Åker som sagt iväg ikväll och kommer inte hem förren imorgon eftermiddag. Lovar tidsinställda! 
 
Hur snygg är han inte då? Bästa bästa bästa.



Världens finaste Ettan.

Åh mitt lilla hjärta... Vill bara att hon ska bli frisk så vi kan börja träna igen! Jag kan inte ens kolla på henne längre, delar av hennes ansikte har tappat päls och jag får en stor klump i magen. Veterinären sa iallafall att test 1 av ringorm var negativt så det känns ju skönt men vi vet fortfarande inte vad det är. Kollar på denna film och mitt hjärta krampar, min finaste prinsessa bli bra nu!



Sovmorgon!

Godmorgon! Sovmorgon idag igen, lyckan som uppstår haha. Nu ska jag fixa som vanligt med mitt lilla företag och sen dra vidare för att fixa Eddy. Ska rida när ridhuset är ledigt, så tråkigt att det är stenhårt i paddocken. Han ska joggas efter gårdagens tuffa hoppträning, få bort lite träningsvärk som han antagligen har idag. Ikväll drar jag vidare mot Västerås för att tillbringa kvällen/natten där och imorgon är det julhandla med däni dj som gäller!
 



Finaste.

Haha, galen häst idag på hoppträningen! Eddy sprang foooort idag, och blev VÄLDIGT stark. Men ack så kul det var! Vi rev lite här och där men det var slarv från min sida, lät han springa alldeles för fort och då hinner han inte upp med benen så då flyger bommarna lite hej vilt. Men vad kul vi har tillsammans, blir helt lycklig och varm i kroppen! Känner mig så trygg på hans rygg. Vi kommer aldrig bli bästa ekipage på tävlingsbanan, men vi kommer ha roligast tillsammans!!! 



Just nu!

Eddy är redo för ett hopp-pass! Ska in och rida nu, uppdatering kommer ikväll. Har varit tvungen att sitta och plugga hela eftermiddagen. Hörs sen! 



Framridning.

Något jag tycker är otroligt dåligt att vissa hästägare är synen på framridning. Att skritta fram 2-3 varv, korta upp tygeln, begära av hästen att den ska gå perfekt. Njeee, inte en normal hästsyn där inte! En häst är precis som en människa, musklerna måste hinna bli varma och mjuka innan man kan begära mer av dem, såklart. Eller hur? 
 
Jag skrittar alltid fram minst 10 minuter på helt långa tyglar, låter hästen få lunka på i en aktiv skritt så den blir varm snabbare. Sen börjar jag jogga och om hästen hänger på tygeln låter jag den göra det, det är liksom inte det som är fokus. Fokuset är att den är aktiv för skänkeln och handen och det kontrollerar jag med många halvhalter och tempoväxlingar - det är det enda jag begär av hästen i början! Att börja jobba en kall och stel häst kan leda till korsförlamning, fel belastning och enorma sträckningar. DET är inte att leka med! 
 
Samma sak gäller avskrittning och att varva ner hästens muskler och andning. Jag travar alltid av hästen och sen skritta av så länge det behövs, tills den slutar andas häftigt! Andningen ska ha gått tillbaka till normal och pulsen ska vara okej. Om man slarvar med att skritta bort all mjölksyra som uppstått kan det leda till, det låter hemskt men det är sant, att mjölksyran samlas i musklerna och börjar äta upp musklerna inifrån. USCH 
 
Så helt enkelt, framridning och avskrittning är 50% av ett pass! Det är sååå viktigt och slarva inte med det.



Hemma från Stockholm.

Lovade uppdatering - blev ingen uppdatering. MITT FEL! Nu är jag iallafall här med er. Riktig skitdag i Stockholm faktiskt, jag blev inge klokare någonstans. Men bussresan dit och hem var mysig haha, bästa kompisar.♥ Vanligtvis har jag ju hoppträning nu på torsdagar men den är flyttad tills imorgon istället så idag är jag hästledig, sköönt. Har så ont i huvudet och vill bara vara hemma idag, passar ju perfekt! Börjar bli sjuk, IGEN. 
 
Vet inte nå mer om Ettans tillstånd i nuläget, vi får vänta i ca 2 veckor innan vi vet mer! Älsklingen då.



Hos Julia.

Är hemma hos Julia nu och ska snart sova för att vara pigga inför Stockholm, snark känner jag haha. Eddy fick en uteritt i kolsvart mörker och massa pyssel innan. Ettan har fått ett medel av veterinären idag som hon ska tvättas med, kommer med mer uppdatering när jag vet mer. Godnatt! Liveuppdatering imorgon. 
Snygging-Eddy idag!!!



I love food.

Att sitta och vänta på en halvtimmes lektion 45 minuter innan den börjar suger så totalt. Har varit på körskolan hela morgonen och det gick helt okej, teorin rullar på och jag känner mig så mycket säkrare i trafiken! Säger bara det, den dagen jag har mitt körkort i handen - då är ni fan allihopa bjudna på fest! Hahah, kommer gråta floder. 

När jag kommer hem ska jag åka direkt till stallet och pussa på Eddy. Rida ett lugnare pass eller rida ut och galoppera lite, det beror på hur underlaget ser ut. Vi ska pussas massor iallafall, för det är det bästa Eddy vet! Goshästen. Ikväll åker jag nog till Västerås igen för att checka in mig hos Julia för att imorgon intar vi STOCKHOLM! Rocka den staden liksom ;) hörs senare! 

Pappa bjöd på lunch idag, gaaaalet gott





Tack tack tack.

Mina kära bloggläsare, ni är alla guldvärda men jag skulle vilja lyfta fram en speciell. Det är den HÄR tjejen, hon är flitig med att kommentera och jag blir alltid lika glad när hon skickar iväg en kommentar! Jag älskar varenda liten kommentar och försöker svara på alla så fort jag kan. TACK till dig tjejen och hoppas du fortsätter hänga här med mig och alla andra.♥
 
Jag ska börja lyfta fram er, för att visa min uppskattning att ni är här varenda eviga dag. Plussa på er statistik lite och berätta hur glad jag är över att ni är här, med mig. 



Hope you forgive me.

Hej på er... Jäkla skitdag idag om jag får säga så. För det första levde mitt huvud kalabalik imorse och jag var allmänt förbannad på allting - bra början! Sen missade jag Jens Fredricsons clinic i Strömsholm idag för att jag hade en körlektion efter skolan, suck jag som hade sett fram emot det. Ajaaa, let's sprida positiv energi nu! 
 
Fått jätte mycket beröm för min ridning på Eddy vilket jag uppskattar något enormt. Både från tränare på ridskolan och hästägare. De ser vår kapacitet tillsammans och jag är så glad att det finns folk som tror på framförallt MIG, när mitt egna självförtroende sviker. Kärlek till såna människor som peppar och berömmer andra människor för dess goda gärning, istället för att vara avundsjuka, ni är bäst! 



3 galna år.

Något jag & Julia pratade om i fredags var våra gymnasieår... Vi kommer knappt ihåg första och andra året! De är som bortblåsta, så snabbt gick det. Idag sitter vi här, sista året på gymnasiet, känt varandra i nästan tre år nu och vi har ett sjujäkla roligt år framför oss! Jag kommer både sakna och inte sakna gymnasiet, men något jag definitivt kommer sakna är vännerna. Förstå hur mycket tid vi tillbringar tillsammans i veckan, hela dagarna långa. 
 
Men jag är absolut inte orolig för att jag kommer tappa de vännerna jag känner så starkt för idag. Allt går att lösa och det gäller att prioritera sin tid för att hinna med lite skitsnack med bästa kompisarna.♥ Men det jag skulle komma fram till var till er som går i nian nu, som har ångest över vilket gymnasium ni ska välja och är oroliga för vänkretsen osv.. Var bara lugna! Välj gymnasium med omsorg, ta inte "första bästa" utan åk på såkallade prova på-dagar, öppet hus och hör med kompisars syskon som gått på skolan vad de tycker! Ni ska ändå gå till den skolan i 3 år, ni behöver känna er trygga och ni ska framförallt ha KUL. Om ni väljer rätt gymnasium så hittar du lätt vänner när du väl börjar skolan därför att alla där är intresserade av samma sak som du, nämligen din linje som du valt!
 
Så ta det bara lugnt, gymnasiet kommer såklart ha sina tuffa perioder men ni kommer även få det sjukt kul. Som sagt, dessa två år för mig har fullkomligt sprungit förbi! 
När jag började gymnasiet hösten 2011 stod jag i valet och kvalet mellan att köpa en av dessa hästar. Jag var i en svacka just då och köpte ingen av dom, av olika anledningar. Tråkigt såhär efterhand, Indigo (den till vänster) är riktigt fin men vi passade inte riktigt just då, men galet snygg sporthäst är han och jag tror vi skulle passa i dagsläget! Han står fortfarande kvar i stallet och ägs av min tränare. 



Sjuka hästar är inte att leka med.

Ska börja med fotboll eller nå, nån som har ett lag jag kan spela i? Nejdå, men åh vill inte ha skador på nån av mina fina hästar. Ettan är svullen på vissa områden på vänster sida av huvudet, knottrig och hon är känslig när man rör områdena! Så veterinären är tillkallad och kommer förhoppningsvis nu på onsdag, suck hoppas det bara är något vanligt och som går bort lätt med lite hjälpmedel! Min fina prinsessa, bli bra. 

Red Eddy på träningen idag istället. Han var jättefin och kämpade på. Markarbetsträning var det, lite upphöjda bommar och så. Han blev otroligt stark och taggad haha men han tycker ju att det är så kul! Bästa travaren på jorden. 



Men kom igen....

Älsklingen är inte fräsch, berättar mer när jag kommer hem :( 





Tävlingssugen!

Jag är SÅ tävlingssugen! Längtar nå fruktansvärt till våren och alla dess tävlingar. Allt fix dagen innan till att lasta hästen på morgonen, lasta ur på tävlingsplatsen och andas in tävlingsluft och bara känna adrenalinkickarna som kommer, mmmm let's do it! Jag ska träna tills mina händer blöder, tills svetten fullkomligt rinner i pannan, skavsår av stövlarna, träningsvärken from hell - allt för att prestera på tävlingarna. HEY HO TÄVLINGARNA BRING IT ON.
 



Stor och liten.

Haha, var bara tvungen att ta kort på det här! Till höger är Eddy och till vänster är bellas stora Leon. Eddy ser ju ut som en liten ponny haha fast han är storhäst. Tillägger att Leon är över 1,80 i mankhöjd, galet!  



Ett leende skulle ju sitta fint.

Godmorgon, måndag igen då... Haha så opepp idag! Den här måndagen erbjuder samma gamla vanliga, skola och sen träning ikväll på prinsessan. Hm, inte så kul att gå en heldag i skolan med magont och huvudvärk och sen ha världens sämsta lektion i eftermiddag, naturkunskap.. Betalar den som går istället för mig ;) Hoppas ni mår bättre än vad jag gör och nu kör vi tillsammans denna måndag, här på bloggen.♥
 



Inte sjuk igen, snälla...

Men snälla nån, sovit ända fram till 11 idag och är redo för att gå och lägga mig nu! Inte ens varit vaken i tolv timmar än haha. Skyller på kylan och att jag antagligen är påväg att bli sjuk igen, om min hals får välja. Var ute i skogen med Milo över en timme på dagen, varit iväg och kollat hockey (haha...) och nu ska jag ta en varm dusch för att värma upp alla stackars muskler som blivit nerkylda under dagen och sen mysa ner mig i sängen. Första gången sen i måndags som jag sover själv, haha illa. Godnatt alla fina och jag hoppas ni har haft en mysig helg.♥



Ingen häst idag.

Hej! Lyssna på det här, jag är hästledig idag! Haha, konstig känsla. Jag vet faktiskt inte vad jag ska göra idag, vad gör man när man inte har en häst? Aja, hittar väl på något annars så är en mys-söndag med inga planer helt okej för mig. Nu ska jag ut med Milo på långpromenad så vi hörs lite senare!
Favoritbild i repris, min råtta.
 



Men herre min skapare!

Jag totalt DOG när jag såg den här kollektionen. Vill bara ha allt! Alla produkter är bombade med blingbling och det är så jävla fint. Åh blir nästan tårögd haha... Jultomten - jag vet vad jag önskar mig nu! Mitt nya favvomärke är lätt Glööckler. Kan inte sluta titta, jag bara måste ha det här. 
 



Yesterday.

Två bilder från gårdagen. Blev en kall skritt-tur i paddocken då ridhuset var bokat och det var stenhårt underlag i paddocken, liiiite snö vore perfekt nu så man kan rida där ute utan att riskera hästarnas leder! Men hur mysigt är det inte då att skritta runt barbacka på ett fleecetäcke? Jag älskar denna häst så jävla mycket. 
 



Du är allt bra du.

Åh måste bara berätta! Igår när jag kom till stallet så låg det två paket i min sadelkammare där det stod amanda på en lapp, öppnade lappen och där stod det att det var från hemlig. Haha, aja tänkte jag och öppnade. Sen var det den här pinglan som hade varit och köpt, huuuur gulligt. Bästa Daniella, tack.♥
 



Mysfrukost.

Hej på er! Solen skiner för en gångs skull, nyss käkat frukost med Julia - den här lördagen kommer äga. Idag är det bara Eddy som ska ridas, har planerat att checka av alla grunder och sen ta passet därifrån. Får se hur det blir helt enkelt! Tidsinställda kommer under dagen.♥
 



Mys-fredag!

Tog första sovmorgonen på en månad, halleluja! Jag har haft fullt upp varenda helg nu ett tag så har inte haft tid att bara sova och ligga och dra i sängen en extra timme, haha. Nu är jag iallafall mer än redo att kicka igång den här fredagen! Jag ska fixa med mitt företag nu i några timmar och sen kommer min kära vän Julia hit. Åh vi ska ha en riktig mys & tjejkväll tillsammans med mat, film, jacuzzi, ansiktsmasker osv.♥ Men först ska vi åka till stallet och ta hand om Ettan. Jag ska rida ett jogging-pass med henne med nya hoppsadeln och hackamoret. Ska blinka lite med ögonen till Julia så kanske ni får en film ikväll från dagens pass, haha! 
 
Har glömt att berätta att jag hann hoppträna igår! Hovslagaren kom 17.45 och träningen började 18.00, blev lite stressigt haha men jag hann. Det kändes SÅ bra i början, hon var verkligen med mig och lyssnade perfekt. Ända tills vi skulle hoppa en bana... Jag gör bara fel, jag vet inte hur jag ska rida! Det är inte Ettans fel någonstans utan det är mina hjärnspöken. Jag blir sjukt osäker, blir arg på mig själv, vågar inte lita på Ettan fast jag borde det. Det är inte alls kul faktiskt.. Jaja jag är iallafall så nöjd med Ettan insats, hon var verkligen superfin. 
 



Min drömhäst.

På varje frågestund jag haft (både här och på min gamla blogg) så har det alltid kommit frågan "hur ser din drömhäst ut?". Jag anser att drömhästar finns och det enda som krävs att hitta din drömhäst när du ska provrida, är att vara lite kräsen. 
 
Det gäller att vara säker på sin sak, veta vad man vill med sin ridning och vad man har för mål. Om jag siktar på SM, ja men då ska jag leta efter den perfekta hästen för mig som klarar av det. Jag kommer aldrig kunna, och vill inte heller, utbilda en unghäst. Jag vet hur mycket jobb, tid och pengar som krävs och jag har inte det intresset helt enkelt. Jag rider i nutiden och rider för att det är KUL, jag tävlar på den nivån som min tävlingshäst klarar och strävar inte efter att bli bäst i världen eller komma upp i klasserna på nolltid. Det tar den tid det tar helt enkelt! 
 
Nu låtsas vi att jag ska börja leta efter hästar på Hästnet för att åka och provrida, det här är vad jag kollar på: 
  • Åldern! Jag vill ha en lite äldre, mellan 12-16 år gammal. Perfekt ålder för en tävlingshäst. 
  • Storleken! Jag är inte så lång men kan inte heller ha en för liten häst och verkligen inte en för stor. En lagom, jag anser att Ettan är perfekt i storleken för mig - alltså ca 165 cm i mankhöjd. 
  • Tävlingsmeriter, hur den är på tävlingar osv! Som sagt, jag vill ut och tävla nu för att det är kul. Vill inte ha en "grön" häst. Vi ska ut på banorna tillsammans och ha KUL. Sen ska den såklart vara cool på tävlingsplatser, jag måste och vill ha en trygg häst! 
  • Humöret! Det kan man ju inte döma av en annons, men om jag bestämmer mig för att åka och provrida så är en snäll, trevlig och trygg häst ett stort krav. Jag vill ha en häst jag kan göra allt med utan att behöva känna mig osäker. En läromästare helt enkelt!
Det är väl de fyra saker som är basic, sen ska man såklart klicka med hästen också! Om vi säger att en häst har allt jag söker, verkligen en amanda-häst men det inte klickar på en gång, då står jag över och tackar nej istället. Jag vet att jag kommer hitta min, verkligen MIN drömhäst en vacker dag. Jag måste bara ha tålamod och vara lite kräsen. Jag köper ingen häst "bara sådär" för att ha en häst, då väntar jag hellre ett extra år tills min häst dyker upp!



Och så var dom första julklapparna inslagna!

Åh det börjar närma sig nu! Nyss slagit in mina första julklappar för iår. Hur mys som helst och jag blir helt pirrig i kroppen! JULAFTON SKYNDA DIG.
 
Dem är dock inte helt klara, alla mina paket smyckas ut till tusen med snören och alla möjliga paljetter, men hade inget hemma så sålänge ser dom ganska tråkiga ut. Men vänta bara! Jag älskar att köpa, slå in och ge paket, värsta lyckokicken!
 



Våga ge upp.

Något som jag stör mig på är folk som jämt, jämt, jämt målar upp en fasad som baserar på rosa moln och enhörningar. Att allt är "livets gång", "det kommer ordna sig", "åh min häst är bäst fast h*n kastar av mig fem gånger varenda pass". För det första, din häst är inte snäll, bäst, vackrast om den kastar av dig fem gånger varje pass. Jag tror att det är en bekräftelsefråga, att i dagens samhälle är det inte okej att ge upp. I dagens samhälle ska du inte vara annorlunda. I dagens samhälle är det inte okej att visa känslor. 
 
Lite fuck no på det känner jag. Om du vill gråta, men gråt då! Vill du slå något, men slå på något då! Vem är det som säger att vi, framför allt ungdomar, inte får visa känslor i dagens samhälle? Det är mänskligt. Det är mänskligt att bryta ihop, att känna att världen suger, du vill inte leva längre, alla är emot dig. DET är äkta och det är dem som torkar tårarna och borstar bort gruset från knäna efter att ha fallit ihop totalt, som är riktigt starka. Att våga visa att - fan, jag mår inte alls bra, jag mår riktigt äckligt dåligt och vägrar bygga upp en perfekt fasad som inget har hänt. Det är okej att ge upp, det viktiga är att komma tillbaka igen.
 
SÅ vänner, kom igen nu. Gråt tills du inte har några tårar kvar, slå på något tills du inte orkar mer, skrik tills din röst blir alldeles hes, VÅGA VARA DU! 
 



Torsdag och ingen hoppträning, suck...

God morgon alla ni! Jag är påväg mot skolan för att ha ett 20 minuters samtal och sedan styra hem igen. Känns så himla surt eftersom jag pendlar också.. Ja dagens planer är lite suddiga, jag kommer ju antagligen inte hoppa ikväll om inte hovslagaren har tid att komma och slå på Ettans sko, vilket jag inte tror, så då får hon vila idag igen. Hmm, det känns inte alls kul!
 
Idag ligger ett inlägg som jag satt igår med och skrev i ca 30 min, skrev, suddade ut, funderade, skrev, funderade. suddade ut - ungefär så! Men satan vad det blev bra. Håll koll! Ni vill läsa det.

 



Årets första julbak.

Julbak hemma hos min kära mormor! Haha, ni ser ju att jag verkligen inte kan baka! Helt missbildade lussekatter.  



Men klant-Ettan.

Kom till stallet idag, planerat att rida båda hästarna då tiden fanns. Tog ut Ettan och så fattas det en sko! Gaaah, hon har alltså lyckats slitit av sig sin ena NYA sko inne i boxen. Men snälla känner jag... Aja det finns ju inget att göra åt saken, hovslagaren är kontaktad så får se när hon har tid att komma och fixa. Så morgondagens hoppträning blir nog tyvärr inställd :( det går att rida på mjukt underlag men jag vill inte riskera något så då hoppar jag hellre över en träning istället och är på den säkra sidan! 

 

Red Eddy iallafall, barbacka i skog och bland villaområden. Hur mysigt som helst! Dock är han såå klantig i skogen, går bara rakt fram och struntar fullständigt i vart han sätter hovarna så han snubblade på varenda liten sten och rot som fanns där. Nu är det ut i skogen minst 2 gånger i veckan och träna upp fossingarna! Han måste bli smidigare och vara mer rädd om sina hovar, inte bara mosa haha. 

 

Finn ett fel liksom... Såhär såg hon ut när jag kom! Hon har alltså fått med sig en bit av hoven och därför ville jag inte riskera något så hon fick snällt ta en vilodag idag. 




Har galet mycket att göra på dagarna..

Ajaaa, ni får skälla på mig... Jag har inte sovit hemma inatt och haft fullt upp hela dagen så har inte haft en sekund att sitta och skriva något till er, tyvärr! Men nu ska jag verkligen försöka ta tag i uppdateringen. Jag har nyss kommit hem från stallet iallafall, skriver mer om det ikväll, och nu ska jag skynda mig till mormor. Sover där inatt och imorgon tar jag ett tidigt tåg till skolan och ska vara där 20 minuter för att sedan åka hem igen, så ovärt. Funderar på om jag ska dra förbi körskolan och sitta där en timme efter, vill bara bli klar med teorin NU! Jaja, vi hörs mer ikväll och imorgon.♥



Julbelysning kan vara de mysigaste som dinns.

Igår när jag gick genom stan så höll dem på att sätta upp julbelysningen! Åh fick värsta julkänslan.♥ Blev helt glad i hela kroppen och gick och log för mig själv, haha. Vill bara ha julafton imorgon.
 



Det är den 19 november idag...

..... och det betyder att det bara är 1 MÅNAD kvar tills min artonårsdag! Men hallåååå kom igeeeen. So damn excited. Blir min bästa dag i livet hittills. 19 december, jag är så redo för dig. 
 
 



Tisdag, du är så inte välkommen.

Godmorgon! Är så himla trött att ögonen snart går i kors och veckans absoluta sämsta dag har jag framför mig också, TAGGA... Ska till körskolan två gånger idag, både före och efter skolan så det är väl inte världens roligaste. Jag är hästledig idag och har tre dagars ledighet framför mig efter idag så jag drar och sover någon annanstans, haha.. ;) Jag hoppas ni får en fin dag och så hörs vi senare! 
Lätt bästa motivationsbilden!
 



Varför är inte hackamore tillåtet?

Jag ska seriöst mejla och överklaga till TR och fråga varför det inte är tillåtet att tävla med hackamore i dressyr! Vem kom ens på den idén, att det är okej i hoppning men inte dressyr? Ettan går såå, så mycket bättre med ett hack än med ett bett i munnen. (JA, hon är kollad i munnen och allt är okej.) Hon gillar bara inte bett och det kan man ju inte klandra henne för, vissa hästar är obekväma med ett bett i munnen och hon är en av dom. Älsklingshästen, jag vill verkligen tävla dressyr med henne i höst men vill ändå inte utsätta henne för något hon inte är bekväm med. Visst, hon tar inte skada av bett eller liknande men det känns ändå inte helt hundra. Någon som vet varför men inte får tävla med hackamore i dressyr?

Ettan har ett sånt här hack, finns att köpa HÄR för 499:-
 
 




Såhär känner jag.....

 
.... för att jag är ledig onsdag, torsdag & fredag denna vecka! Behövs så stenhårt just nu. Utmattad är bara förnamnet! Dock ska jag till körskolan och plugga lite men får ta den smällen, haha. 



Älsklingen!

Och så var den beställd! Älsklings-mössan. Den kommer komma hem till mig under våren, så då får ni se den. Längtar ihjäl mig!
 



Det är hon som har gjort allt.

Det är hon som jag alltid tagit hand om. Det är hon som slängt av mig flest gånger. Det är hon som jag gråtit, skrattat och kämpat med. Det är hon som alltid kommer finnas i mitt hjärta. 

MOLLY DU ÄR VÄRLDSBÄST



Let's kill this monday!

Hej på er! Idag kör vi en seg måndag tillsammans. Jag har ingen träning ikväll så jag ska bara ner och fixa stallet, mysa och rida ett lite lättare pass. Blir antagligen barbacka och hacket på, så mys! Ska ta med massa äpplen till henne också, finaste prinsessan. Blir bra uppdatering ikväll bara så ni vet! 



Maskeraddressyr!

Här är några bilder från dagen! Det är så kul när klubben anordnar såna här grejer och alla går verkligen all-in, det är så det ska vara! Så mysig dag idag. Tack bästa SuraRf.♥
 



Ettan får all cred för gårdagens pass.

Måste bara berätta hur GRYM Ettan var igår! Helt sjukt. Valde att sätta på ett mjukt täcke och hackamore och skulle bara skritta men kände att hon behövdes ridas igenom. I början hängde hon rätt mycket och blev framtung = jag fick sitta och driva fram, fram, fram så hon skulle komma i "uppförsbacke". Gick SÅÅ bra i galoppen! Riktigt riktigt mjuk och rund i båda varven tillcohmed. Åh ryser bara jag tänker på känslan jag fick. Varför går du inte bara såhär hela tiden för knäpphäst...
 



Kommer tillbaka snart!

Har massa bilder från dagen att visa er! Men har städat och möblerat om rummet i en hel timme och är påväg ut på en promenad med hunden nu så visar lite senare. Vi VANN iallafall idag! Hihi, så på julshowen kommer vi "uppträda" igen. Haha såna här grejer är ju helt galet kul. Hörs lite senare efter en promenad och dusch. 
Så länge kan ni kolla på filmen. Han är allt fin han, Eddy-mannen.



Show idag!

Förlåt förlåt förlåt förlåt! Filmen kommer upp IDAG istället! 
 
Jag har inte sovit hemma inatt så jag har inte haft tid att skriva några tidsinställda för dagen men jag ska försöka uppdatera så mycket jag kan under dagen. Jag ska snart ner till stallet för att börja fixa med allting, det är ju show idag - haha! Jag tar med mig kameran och kommer förhoppningsvis ha massa bilder att visa er ikväll. Ha en otroligt bra söndag, jag ska försöka att hålla mig vaken haha, sååå trött...
 



Håll koll!

En kortfilm kommer upp ikväll!
 



Effektiv dag.

Hej alla! Har hunnit med att fixa stalljouren imorse, fixat båda hästarnas boxar, varit iväg och käkat en McDonaldslunch med moa och sen sovit några timmar! Nu är jag redo för att åka tillbaka till stallet för att motionera Ettan och sen köra lite vagn med Eddy. Jag ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen idag, det var så stressigt igår så jag satt inte framför datorn en enda gång. Ska sätta mig vid datan nu iallafall så håll koll! 



Såå kul kväll!





Jag vet att ni älskar han.

 



Shopping på lunchrasten.

Men hur skönt är det inte att sitta på tåget hem en fredag eftermiddag?! Galet. Nu är jag, ni och alla andra så jäkla värda en rolig helg. Jag har shoppat lite tills ikväll, födelsedagsbruden måste ju få något! Men hörrni, vi hörs senare. HA DET SÅÅÅ BRA 



Visste ni att....

..... jag har varit med om en riktigt fotografering för ett företag? ;) Jag fick den chansen när jag praktiserade hos ett företag i våras! Kul var det. Bilderna är såkallade "miljöbilder" och kan finnas lite överallt, tidningar, hemsidan osv som har med företaget att göra. 
 



Guys, it's friday!

Fredag idag vänner och vi taggar HELG! Godmorgon kära ni. Idag bestämmer vi att ingen och inget kan få ner vårt humör, är ni med eller? Om du får F på ett prov, äh det fixar du nästa gång! Beter sig någon dumt mot dig, ge dem fingret och vänd på klacken och gå därifrån med huvudet högt! Känns dagen lång, tänk på att för varje minut som går är du en minut närmare hemfärd! NU KÖR VI BRÖDER.
 
Jag ska som sagt vara på körskolan hela förmiddagen och sen har jag skola hela eftermiddagen. Mindre roliga grejer men ändå så värda grejer. Ikväll är det dock så mycket roligare, jag ska nämligen på en liten tjejmiddag med fina flickor! Alla är, tyvärr, 18 år och ska dra på krogen senare på kvällen och jag får snällt åka hemåt som den 17-åringen jag är. December-barn, vi är såå utsatta haha. Hörs under dagen! 
 



Dumma hjärnspöken.

Åh hej på er! Innan jag somnar sittandes så måste jag bara kika in här, till er.♥ Dagens hoppträning vill jag bara glömma, jag blir så arg på mig själv!!! Jag förstör för både mig och Ettan i hoppningen med alla mina hjärnspöken, åh blir så ledsen.. Men det är bara för mig att träna, träna & träna hur svårt det än är. På måndag ska vi köra lite markarbete istället och träna på grunderna, där jag känner mig säker! 
 
Imorgon ska jag alltså åka in till Västerås 4 timmar innan jag börjar skolan. Varför kan man ju fråga sig, jo för att jag ska sitta och plugga på körskolan och sen köra en timme. Men suck! Behöver jag säga att jag typ, dölängtar efter mitt körkort? Jaja, bara bita ihop och köra. SÅÅ värt det sen när jag har det lilla fina, rosa kortet i min hand. GODNATT VÄNNER
 



Sista delen av frågorna!

Vad ska du göra efter studenten?
 -
 Mina planer just nu är lite suddiga faktiskt. Det lutar åt att söka in på högskola redan nu i vår och börja direkt efter sommaren. Men, det skulle vara otroligt skönt att bara ta ett år till att jobba, slippa skolan och bara vara. Vi får se helt enkelt, jag är spänd på hur det blir!

Vad är ditt drömjobb?
 - 
Mitt drömjobb är att äga ett eget företag. Friheten, allt slit och alla nya människor man kommer träffa på vägen, galet kul!

Vad är du mest nöjd med utseendemässigt?
 - 
Oj, jobbig fråga. Jag älskar alla leenden, så jag är nog mest nöjd med mitt leende.

Vad är du minst nöjd med?
 - Mina armar, såå groteskt fula haha. Vet inte varför men det är bara så. 

Vilket är ditt absoluta drömresemål?
 - Jag är ingen resemänniska utan jag älskar bara att åka utomlands där vart det är varmt. Jag strävar inte efter att åka till ett speciellt land! 

Vilken är din favorit affär? (häst)
 - Hööks! En affär där alla har råd med snygga saker och nästan allt jag köpt därifrån har funkat bra och hållt länge.  

Vilken är fin favorit affär? (vanliga kläder)
 - Nelly.com. Annars är det nog Vero Moda och/eller Rut m. flera. 

Favorit låt?
 - 
Det som spelas mest hos mig just nu är Brains Out - Kim Cesarion.

Favorit mat?
 - Fajitas är ju bästa någonsin och jag skulle kunna leva på det!

Favorit färg?
 - Marinblå, i alla lägen. 

Vad är din drömresa?
 - Står däruppe.↑

Vad är det bästa och sämsta med Ettan?
- Det sämsta med Ettan är att hon kan bli riktigt tjurig och då väljer hon att stänga av. Då går det inte att få kontakt med henne och det är bara att börja om från ruta 1. Det bästa med Ettan är att hon är så personlig! Hon är verkligen en människokännare och hon känner igen min röst och kommer alltid fram i hagen när jag kommer för att hämta henne. 

Vad är det bästa/sämsta med ridsporten?
- Sämsta är att man blir så fäst vid en varelse och på en sekund kan allt rasa samman. Det är otroligt känslig sport och det är inte som i fotboll där det är du och en boll på nått kg, här är det du och en levande varelse på 600 kg! Det bästa är typ samma sak, att man jobbar i team med sin häst och känner att man är samspelt med ett sånt stort djur, häftig känsla! 

Svart/brun utrustning?
- Både och! Ettan har svart utrustning i dressyr och kommer få brun utrustning i hoppning. Eddy har tvärtom, svart i hoppning och brunt i dressyr. 

Coca cola/ Fanta
 - 
Lätt cola! Jag är så beroende av det.




Scented Candles UF.

Här är ljus som mitt företag producerat! De luktar såå gott och har en brinntid på ca 8h, megalänge ju. Perfekt som julklapp till mormor, farmor eller en vän som är svår att hitta på något åt. Ljus funkar till allt och alla! Om du är intresserad av att köpa ett Scented Candles-ljus så finns vi på [email protected] och Facebook. 
 



Allt är uppochner.

Hallååå! Jag lever fortfarande. Det blev bara massa kaos igår och sen var jag tvungen att åka till stallet på kvällen och kom inte hem förren vid 22 så då var det bara dusch och bums i säng som gällde. Jag är hemma nu iallafall från skolan, hade bara en lektion på förmiddagen och nu ska jag jobba hemifrån ett tag innan jag sticker till stallet! Hoppträning ikväll som vanligt på torsdagar, ska bli så kul! Fler svar kommer upp nu under dagen så håll koll, jag ska börja jobba lite smått nu och sen hörs vi senare.
Från igår.  
 
 
 



Gå in och kolla.

Ni som följt mig ett tag nu, innan den här bloggen vet vem den HÄR tjejen är. Kul att hon också skaffat en egen blogg! Vi valde ju båda att gå ifrån DressyrAB av ren ointresse, det kändes liksom inte rätt. Vi är fortfarande såklart lika bra vänner och träffas dagligen i stallet. Kika in hos henne och kolla på hennes fina hästar. Och hon har ju en dösnygg design, gissa vem som gjort den ;)



Hur hästarna är att rida.

Alla hästar är ju så olika varandra så tänkte berätta lite om hur mina små är att rida. 
 
Eddy rids alltid med fokus på takt och tempo och kravet är att han ska vara lugn och harmonisk. Han blir väldigt lätt störd av ryttaren och därför blir han väldigt springig och stressad vilket inte är bra. Det gäller att som ryttare på Eddy vara stark och stabil i ridningen, hjälpa honom till de gränserna han vill ha hjälp utan att störa. Det ÄR svårt och jag kämpar varenda pass med att hitta alla hans knappar och hitta knep som kan göra allt så mycket lättare för både han och mig. Men det är verkligen det som är kul med Eddy, vi jobbar oss upp tillsammans! Jag ser verkligen fram emot vart framtiden kommer ta oss för jag tror det kan bli riktigt, riktigt bra.♥
Ska skaffa nya bilder på Eddy, lovar...
 
Ettan är ett sto, behöver jag säga mer? Haha nejdå men detta är en häst med mycket vilja och framför allt mycket massa på sin stora kropp vilket gör det sjukt svårt att rida ihop henne någorlunda. Hon blir antingen för lång och ingen del av kroppen hänger ihop med den andra delen och det blir liksom bara pannkaka. MEN det är en styrkesak och vi tränar på det varenda pass! Ettan behövs ridas med en bestämd hand som ger henne det stöd hon vill ha, hon blir väldigt lätt förvirrad och ostadig om man inte hjälper henne med en stadig sits och hand. Men känslan när allt sitter och Ettan bara gör allting själv, den är grym! 



Svar på frågestunden del 1.

Väljer att ta i omgångar så här kommer första delen svar ut! 
 

Vilket land är Ettan född i?
 - Jag vet faktiskt inte, jag vet knappt vad hon är för ras min lilla häst haha! Ska ta reda på det!

Kan du visa din favorit outfit på dig själv och på hästen?
 - 
Det här är lätt finaste outfiten! Vita skydd, vitt schabrak, knoppar i manen. Jag älskar att ha tävlingskläder på mig, det är SÅ fint! Annars har jag ingen "favorit-outfit", marinblått och guld är dock väldigt väldigt snyggt tillsammans och funkar alltid. 

Vill du göra en video när du lindar bena på hästen?
 - 
Absolut! Fixar det när jag har tid men ska försöka så fort som möjligt. 

När började du rida?
 - 
Jag satt på min första häst när jag var 3 år men slutade efter ett litet tag och började igen när jag var 8 år gammal och har inte slutat sen dess!

Har du alltid ridit i sura?
 
- Ja det har jag. 

Vilka hästar har du tävlat?
 - 
Jag har tävlat 3 st ponnysar och 2 st storhästar.

Har du något mellannamn?
 - Ja, Melissa.

Beskriv din absoluta drömhäst?
 - 
Tjock svans, mörkmörk brun och stor, vit bläs över huvudet. Mycket power i men världens snällaste, en riktig uppfostrad häst som har hjärtat på rätt ställe! Helst runt 160-165cm hög, jag kan inte ha större då jag inte är så lång. Ettan är ca 164 och hon är perfekt i storlek. Sen det viktigaste, viljan! En häst som inte har viljan och som inte har kämparglöd ska inte vara på tävlingsbanan, det gynnar varken ryttaren eller hästen. 

Vad tycker du är ett rimligt pris om man ska köpa en polle?
 - Det beror på vad man söker och vad man är villig att lägga. Om du vill ha en häst som går de högsta klasserna och är väldigt utbildad får du vara redo att lägga ut mellan 200-400 000 kr. Jag däremot kommer inte gå över 100 strecket när jag köper häst! 

Ditt favvomärke? (Hästsaker)
 - 
Animo har sjukt snygga saker! Både till häst och ryttare. 

Animo älskar bling, jag älskar bling - det kan inte gå fel.
 

Ditt favvomärke (dina personliga kläder)
 - 
Jag har inget favoritmärke när det kommer till mina egna kläder, är SÅ inte intresserad i några andra kläder förutom ridkläder, haha! 

lägg upp mer outfit bilder eller bilder från din vardag?
- Ska försöka! 

tycker du om att laga mat? 
- Nej verkligen inte haha. Jag varken gillar eller kan laga mat.

vad är det bästa med dina bloggläsare?
- Att ni klickar in er här varenda dag för att läsa om min vardag och såklart alla era kommentarer! Det är verkligen en känsla som är så grym men ändå så knas, ni alla vet vem jag är men jag har ingen aning om vilka ni är. 

gillar du färgen grön?
 - 
Haha, beror på.

 



Stackars min Milo!

Godmorgon på er! Onsdag igen och jag är ledig från skolan. Eller ja egentligen inte ledig men jag jobbar hemifrån med företaget. Är påväg till Västerås nu iallafall för att åka till veterinären med Milo för han ska vaccineras, stackarn! Mitt lilla mamma-hjärta blir så tungt när jag ser att han har ont av sprutan efteråt. Efter det ska han iallafall få massa gott att äta. Dagens planer är att efter jag kommit hem från veterinären ska jag åka och rida ett pass på Eddy så jag har stallet klart iallafall och sen är jag tvungen att skynda mig hem och fixa allt annat som ska göras. Tidsinställda ligger som sagt men jag ska försöka uppdatera lite live också. Ha en bra dag.♥



Blandade känslor.

Tillbaka igen! Jag var tvungen att ta bloggledigt idag, hoppas ni förstår det. Det är massa krångel i den delen av mitt liv som ni tyvärr inte får ta del av, så ibland blir det såna dagar där jag inte riktigt är med på noterna men nu så! Jag har varit i skolan hela dagen, tisdagar är lätt värsta dagen på veckan. Var även på körskolan efter skolan precis som vanligt på tisdagar och nu är jag äntligen hemma med mjukiskläder på, sminket borta och håret i tofs - så ska det vara! Nu ska jag iallafall skriva lite tidsinställda till morgondagen då jag kommer vara på språng hela dagen och vet inte alls när jag kommer ha tid till att uppdatera så då tar jag det säkra före det osäkra och gör några inlägg som ni kan läsa. Ska gottgöra er för dagens dåliga uppdatering, lovar!
 
Kan lätta upp stämningen och säga att Ettan var SÅ fin på gårdagens dressyrträning! Åh det är så kul att rida just nu, hennes utveckling och framförallt vår utveckling går spikrakt uppåt nu! Märkte verkligen att söndagens pass gjorde nytta för hon var väldigt mjuk och fin direkt igår när vi började så det var skönt. Skönt att veta att jag kan rida igenom henne helt själv och göra någon nytta! Jag älskar plättan.



Päron och persika.

Mmmums! Ni måste prova denna dryck! 

Haha, jag sitter på lektion just nu så vi hörs senare. Jag ursäktar mitt inlägg igår, jag var bara tvungen att avreagera lite. Men TACK för att ni finns här på min blogg och hänger med i ur och skur.



Äcklig, ful och falsk?

Jag skäms. Jag skäms så jag vill bara sjunka genom jorden och aldrig komma tillbaka igen. Fan ärligt asså tjejer, vad är problemet med vissa? Nu har jag fått nog. Jag vill inte ens vara en tjej, jag vill inte tillhöra den äckliga kategorin. Att vi behandlar varandra som vi gör är förjävligt. Bara idag har jag blivit kallad jävligt ful, äcklig och falsk. Ursäkta, vem har rätt att säga en sån sak till NÅGON? Nu är det ju tur att jag är så pass stark som jag är och har världens bästa pappa och världens bästa tränare och finaste Julia som stöttar mig i alla lägen. Men tänk om detta skulle vara någon annan? Om den personen som blir trakasserad tror på vad den får höra - då kan det gå riktigt snett till. Jag tar bloggpaus till jag lugnat ner mig och fått tillbaka lite motivation och hopp för mänskligheten, herregud...



Nytt träns.

Det ska införskaffas ett nytt träns till Eddy, nu till vårsäsongen. Kollar runt hela tiden och har nu hittat ett som jag tror jag kommer beställa efter jul! Han går för tillfället med en remont och det funkar bra, ska kolla hur han är med aachen. Om det funkar bra, blir jag snart ägare till ett sånt här fint träns!↓
Det är med nitar på både nosgrimma och pannband, så stilrent - så snyggt. Eddy har svart hoppsadel och ska därför ha svart träns. Men brunt var ju dösnyggt! 
 



Påminnelse.

Jag påminner er om frågestunden, jag kommer svara brutalt ärlig - som vanligt. NU HAR NI CHANSEN! Ni kan ju trots allt vinna en länk och få massor av nya, goa läsare till er blogg och även få en ny bloggdesign på köpet! 

 
TRYCK HÄR FÖR ATT KOMMA TILL FRÅGESTUNDEN!



Just nu.

Kreativ lektion, haha! Välkommen till gymnasiet, här sitter vi och ritar på lektionerna och läser bloggar. 
 



I väntan på bussen.

Frost på gräset och solen skiner - en bra start på veckan! Jag väntar på bussen nu som ska ta mig till skolan. Kommer hem vid fem ikväll och ska då dra vidare direkt till stallet för träning. Vi ses på bloggen under dagen! 



Hon är fruktansvärt bra.

Var till stallet nu på eftermiddagen och red ett pass med Ettan! I början var det katastrof, hon var väldigt stel och ville inte alls vara med idag. Men med mycket sidvärtesrörelser och mycket trav blev hon varm i kroppen och jag kunde böja igenom henne som jag ville. Idag valde jag att rida på en stor åttvolt, alltså byta varv i varje volt. Jag red den här åttvolten i galopp vilket resulterade i att jag gjorde enkla byten (avbrott till skritt från galopp och sen fram i den nya galoppen efter några skrittsteg!) mellan dessa volter. OCH HON VAR SÅ BRA! Först blev det lite halvdant men när hon väl förstod vad hon skulle göra så gjorde hon det klockrent. Behövde typ bara tänka galopp och hon gjorde en perfekt galoppfattning, så ska det va! I slutet började hon krångla och ville inte riktigt, hon blev ju trött så jag slutade där och travade av henne och berömde henne som hon vunnit SM typ, haha. Hon såg så nöjd ut så! Jag fick ändå några grymma fattningar och en grym känsla så jag är supersupersuper nöjd över henne idag.♥
 
Imorgon är det som sagt markarbetes-träning! Blir nog Ettanplättan som får gå det passet. Ska bara hitta en sadel att låna då hennes hoppsadel är såld och hennes nya hoppsadel har inte hunnit komma än! Avskyr att rida över bommar/upphöjda bommar med dressyrsadel haha. 
 



Så mycket minnen.

Så många minnen som finns i dessa rosetter... Allt från en placering med fjordingen från ridskolan, till att tävla en egentränad ponny och vinna. Vill bara ut och tävla nu! Men jag åker inte ut innan jag känner mig 100% redo, det kan bli så mycket fel annars och det är jag inte villig att riskera. Men i framtiden kommer ni se mitt namn på startlistorna igen, på vilken häst - det får tiden utvisa. 



Smaklökarna jublar.

TESTA!
 



Lilla råttan.

Godmorgon! Jag har varit vaken ett tag och kom nyss hem från mer än en timmes promenad med milo. Nu ligger både han och jag däckade i soffan, haha! Ska vila ett bra tag nu och sen ta tag i stallet. Ettan ska ridas och allt ska fixas. Får se om jag ta Ettan eller Eddy imorgon på träningen, det visar sig så Ettan behöver gå ett rejält pass idag iallafall. Åker ner sent ikväll och hoppas att vi är ensamma i ridhuset. Så mysigt! 
 
Haha, milo var så smutsig nu när vi kom hem så han fick sig ett bad med schampoo och allt och han är så sur på mig nu! Han hatar att bada hahah. Men visst blir han söt?;)
 



Diamond Girl.




Ettans foderstat.

Vet inte om jag lagt ut detta på den här bloggen men gör det nu iallafall. Det här är vad Ettan äter varenda dag nu för tillfället. Hon får mycket motion och äter rätt för att göra av med sin tunna till mage! Hon får dock 3 kg i lunchkassen nu, jag gjorde den här foderstaten för någon månad sen. Så hon äter totalt 11 kg hösilage/dag!
 
Med "skopa" menar jag ett liter-mått som vi mäter hästarnas krafftfoder med! 
 



I min mumin-mugg.

Måste bara tipsa om en grej som inte alls är hästrelaterat haha, men detta är så gott! Jag älskar att dricka te på morgnarna nu när kylan kommer och köper nästan varenda sort som finns för att testa och detta är min favorit hittills. Det är nästan lite för sött men vad gör det. Jag har alltid honung och mjölk i mitt te haha men smaken är fortfarande densamma. Köp köp köp och testa!



Storstädning på g.

Hej igen, mitt i allt rus. Detta otroligt tråkiga väder är ju pest och pina, eller hur? Men inte ska vi sura ihop för det inte för det är trots allt lördag - hur underbart! Jag har stallet klart för idag, Eddy körde vi ju imorse och sen skrittade jag ut han och Ettan fick också följa med så det är skönt att båda hästarna har fått röra på sig redan. Jag skulle verkligen behöva ta tag i mitt bombnedslag till rum och badrum, suck.. Finns ju roligare saker att göra här i världen haha! Så länge jag är borta får ni en hälsning från Milo som hälsar så gott till er alla och hoppas ni får en bra dag.♥



Det här kommer bli en bra dag!

Måste skynda ut med hunden och sen börja trampa mot stallet. Så vi hörs lite senare! 



Godnatt på er.

Imorgon är en ny dag och den kommer rocka! Love u 



Emma bjuder, haha!




Mysfredag.

Hej allihopa! Jag sitter hemma hos Emma just nu och ska vara social med henne så slänger bara in ett snabbt inlägg. Jag kommer tillbringa hela kvällen här så vi får höras sent ikväll när jag är hemma! Imorgon ska vi köra Eddy igen, längtar! Sen ska jag rida ut men mer om det imorgon. Hörs ikväll & ha en fin fredag.♥
Emma och hennes häst Minko, besök hennes blogg här.
 



Lagtävlingar.

Det bästa med att tävla är att tävla i lag! All gemenskap, all stöttning, att tillsammans klara något - DET är roligt! Jag har tävlat i lag ända sen 2010 och har även åkt ut på indivudella starter och jag känner bara såhär, fy vad tråkigt att åka ut själv. Man rider sin ritt och ba "jaha nehe så var det klart då åker vi väl hem då". Haha, istället för att vara kvar på tävlingen, hejja på sina lagkamrater, fika tillsammans, gå in på prisutdelning TILLSAMMANS. Åh det är så kul! Det roligaste jag var med om var nu i våras 2013, laget hade grym gemenskap, alla föräldrar hängde med i ur och skur och peppade, vi hade en engagerad lagtränar som följde med oss och coachade varenda tävling. Sen att gå in på varenda lagtävling, tillsammans, bredvid varandra på prisutdelning var så otroligt kul. Jag struntade mest i priserna - bara att få gå in där med lagkamraterna och visa upp att vi minsann kan, var det bästa med alla tävlingar. 
Alla bilder är från vårens 3 omgångar av laget. Så duktiga och jag är så stolt över oss alla! 



Såhär traskar jag runt idag.




Älskade fredag!

Att vakna upp till solsken är ju en enorm energiboost, eller hur? Godmorgon! Jag ska snart börja fixa mig för att sedan gå till bussen som tar mig till skolan men tänkte först berätta om dagens planer. Jag går ju i skolan till 15.40 (!!!) på fredagar så kommer inte hem förren ca kl 17, vilket är förjävligt. Men iallafall så är jag stalledig idag så jag passar på att umgås med en vän som jag aldrig annars hinner göra när jag har hästarna! Känner ni igen er? Jag vet inte alls hur jag ska pussla ihop tiden för skolan, hästarna, vännerna, familjen... Trots allt går hästarna och skolan först i alla lägen, punkt slut. 
 
Hoppas ni får en fin fredag och taggar till HELG! Vi ses på bloggen under dagen.♥
 



Så lycklig!

Myser i min säng med en kopp te, med leende på läpparna. Ettan var så himla fin idag på träningen! När vi värmde upp ute i regnet var det kaos, förberedde mig för att helvetes-pass men ack vad fel jag hade! Hon var fram för skänkeln och hyfsat tillbaka för handen. Tränaren tyckte detta var vår bästa hoppträning vi gjort hittills så det var verkligen jätte skönt att höra, blev så glad. Guldstjärna till min fina prinsessa idag! 

Jag har iallafall en sovmorgon framför mig, börjar 12.15 så jag ska sova så länge som möjligt! Galet skönt. Jag är även stalledig så på kvällen ska jag umgås med Emma. Godnatt! 



Min dagliga produkt.

Det här smetar jag på varenda dag på nytvättade hovar. Jag tycker det är jätte viktigt att hålla koll på hästarnas hovar och inte låta dem torka ut. Så varje dag spolar jag Ettans hovar, väntar tills de torkat och penslar sen på denna hovolja! Vi har även hovfett men den är så dryg att smeta på tycker jag så jag använder hovoljan som är lite "lösare". Ännu ett plus med denna olja är att det medföljer en pensel! 
 



Hjärtat redo för hoppträning!




Bildminne - 25 augusti

Sol, lång uteritt vid sjön, lyckliga och nöjda hästar. En dag att minnas! Sen att jag ser ut som ett monster på varje bild behöver vi inte lägga så stor vikt vid, haha. 
 



Det här med att se ner på andra.

Jag tror att vi, speciellt tjejer, behöver släppa vårt kontrollbehov. Inom ridningen, vilka kläder du ska ha, hur mycket alkohol du ska dricka... Vi tjejer är experter på att alltid vilja vara bäst, eller hur? Du är bäst, bäst på att vara du. Om du inte vill dricka alkohol, strunta i vad dina vänner säger och gör. Om de respekterar dig som vän så respekterar de alla dina val här i livet och stöttar dig till 100%. Du behöver inte oroa dig för vad andra tycker om dina kläder, ha på dig det du tycker är bekvämt och var nöjd med det! Du är fin som du är och ingen kan säga något annat. 
 
Alltså erkänn, att ge bitchblickar och kommentarer bakom ryggen är det omognaste du kan göra. Jag SKÄMS bara jag tänker på det. Att någon har mage nog att vara så egenkär att tro att den är bättre än alla andra är ju sjukt, att det går så långt att denna människa ser ner på andra människor. Nä men ni hör ju, vart kommer sunt förnuft in?
 
Jag ska faktiskt erkänna, jag har kommit på mig själv flera gånger att jag kollat på t.ex någons byxor och ba "men gud vilka fula.. skulle jag aldrig sätta på mig". Men hallå idiot-amanda, vad håller du på med. Denna person kanske älskar sina byxor och har nyss köpt dom för egna pengar och är verkligen stolt och så kommer jag och granskar från topp till tå. Det är inte okej, det måste få ett stopp. Vi måste lära oss att respektera andra människor, tillsammans är vi starka.♥



Lunchmys!





Hoppträning ikväll med skäcken.

Godmorgon, igen. Dagarna går rätt fort eller hur? Veckorna bara flyger fram och snart står vi där för att fira in det nya året, jag som den nyblivna artonåring jag kommer vara. Galet!
 
Jag är iallafall påväg till skolan för att ha historia (som jag förvörigt tycker är så intressant!) och sen jobba med mitt gymnasiearbete. Ikväll är det hoppträning på Ettan, hoppas hon inte har allt för mycket träningsvärk kvar. Gårdagens jogg-pass lär ha gjort susen, hoppas jag, det kändes som det iallafall! Hörs under dagen.



Så ska det se ut!

Bloggen är matad med inlägg för morgondagen och jag ska snart sova. Imorgon är det lång skoldag så det är bara att ladda om, men att se hur statistiken ser ut nu ger mig en riktigt adrenalinkick. NI ÄR SÅ BRA! Och jag tycker det är så kul att ni är här med mig, mina galna tankar och mina hästar. Godnatt bröder, imorgon är en ny dag och vi ska göra det till en bra en.♥
 



Körträning med Eddy

Seriöst roligaste man kan göra med hästar! Vill köra varje dag haha. Eddy sköter sig super, så duktig! Riktigt riktigt bra träning är det. 

Dressyrträningen med Ettan fick lov att avbrytas. Hon hade jätte träningsvärk sen träningen i måndags stackarn! Så jag joggade henne endast så låg som möjligt och sen fick hon gå in och äta. 



Så lätt att få men så svårt att få bort.

Hästens sjukdomar i alla former. Inget jag vill leka med! Jag är otroligt nojjig över hästens hälsa och minsta hästen hostar eller beter sig annorlunda eller har en liten förändring på kroppen får jag panik och springer till närmsta hästkunniga människa och ber dem kolla på hästen. Nog för att jag kan ganska mycket om sjukdomar så vill jag ha någons annan syn på saken också, för att säkerhetsställa liksom. En riktigt bra fördel med ett stort stall med mycket folk, alltid någon som kan hjälpa! Så jag tänkte dela med mig av några tips som jag lärt mig under vägen under min ridkarriär, som jag hört av massa olika folk. 
 
För att förhindra kolik: 
× Låt inte hästen dricka iskallt vatten efter ett svettigt ridpass. 
× Om du ska byta foder, byt SAKTA! Låt hästens mage vänja sig. Alltså varva ditt gamla foder med det nya ett tag innan du byter över helt. 
× Motionera regelbundet. Det får igång matsmältningen & förebygger förstoppning.
× God kvalité på fodret förhindrar gaskolik. 
 
För att förhindra mugg:
× Om du kan, låt bli att klippa hovskägget. Det skyddar.
× Om din häst står i lerig hage, spola NOGA av benen/karlederna varje dag.
× Använder du boots & din häst har problem med mugg? Prova att sluta använda dessa och kolla om muggen försvinner. 
 
Allmäna tips som gör att du kan förhindra alla möjliga skador:
× Var noga med att skritta av ordentligt. All mjölksyra måste skrittas bort innan hästen ställs in i box, annars kan mjölksyran i längden "äta upp" musklerna inifrån.
× Om din häst nyss jobbat hårt eller t.ex hoppat och därmed fått stor belastning på frambenen, kyl med kallt vatten ca 10 min/varje ben eller använd kylgel/arnika. Detta för att förhindra överbelastning. 
× Massera och/eller stretcha din häst dagligen. 
× Var noga med din hästs utrustning, dvs sadel, träns, skydd osv. Allt måste sitta perfekt för att förhindra att skador kommer med tiden. 
× När vintern nu kommer så var noga med att hovarna är RENA under natten och ha rent spån i boxen så hovarna hinner torka över natten och därmed förhindra strålröta och/eller fång. 
 



Framskydd är viktigt!

Alla diskussioner om benskydd hit och dit, vissa är för och vissa emot. Jag har alltid framskydd på Ettan, bakskydd för den delen också men jag är otroligt noggrann med framskydd! Varför då? Jo för jag fick höra om en skräckhistoria för några år sedan som jag aldrig, aldrig, aldrig vill råka ut för. Det var en tjej som fick lov att avliva sin älskade häst p.g.a av skador som hästen fick för att den inte var skyddad om de känsliga senorna som finns i frambenen! 
 
Usch, vill inte ens tänka tanken att något sådan skulle hända min älskade Ettan. Därför är jag noggrann nu, ska vi rida - på med skydden. Ska vi rida ut - på med skydden. Helst av allt skulle jag vilja ha framskydd på henne i hagen men där går faktiskt en gräns för mig. Hästar är trots allt hästar och ska inte behöva ha krims krams på sig i hagen utan där är de bara hästar. Samma sak i boxen, där får hon vara helt fri från skydd osv. Boxen är hennes mjuka, lugna plats där vart ingenting ska störa henne! Vill knappt ha täcke på henne i boxen men det måste hon ha för det drar kallt nu på vintern i stallet och hon är klippt = risk för korsförlamning! 
 
Nej hörrni, sätt på ett par enkla skydd på era fyrbenta vänner. Ni kan tycka jag är överbeskyddande eller "min häst slår aldrig i frambenen så hen behöver aldrig det!", men jo. Ettan slår inte heller i frambenen vanligtvis, men olyckan kan vara framme snabbare än ni tror och då vill jag att skydden ska vara där för att förhindra de största skadorna! 
 



Fråga på!

Ställ mest frågor och du vinner en länk här av mig, inför 200 unika och en bloggdesign. TA DEN ENDA CHANSEN NI FÅR OCH FÅ 100% ÄRLIGA SVAR!
 
Tips! Ni får "10 extra frågor" medräknade om ni länkar mig på eran blogg. Länka bara inlägget så jag ser vart du lagt ut det. En större chans att ni vinner då ju!
 



Bloggen är matad.

Godmorgon bröder. Jag är påväg till Västerås för att ha körlektion nu på morgonen och sen ska jag vidare till mitt företag och producera lite produkter som snart ska säljas, spännande! Ikväll är det träning med Ettan, en riktigt sen träning och efter det ska vi köra Eddy framför vagnen, så kul! Så jag kommer hem väldigt sent idag men bloggen är proppfull med tidsinställda så idag kommer det vara BRA uppdatering här, fortsätt kika in. Tror ni kommer gilla det. Ha en bra dag! 



För att hon är hela min värld.♥

En bild ni sett många gånger och kommer få se minst lika många gånger till. Min absoluta favoritbild på oss! 
 



Äntligen påväg hem! Lycka




Very bad day

Medan alla andra får åka hem eller göra vad dom vill sitter jag kvar här i skolan. Alltså ursäkta men denna dag suger verkligen haha. Längtar tills ikväll när jag får gosa ner mig under täcket och glömma denna dag. Hoppas ni gör något roligare ikväll haha! Puss på er
Den enda som kan pigga upp mig nu, längtar hem till honom!
 



Första filmen på oss.

Det här är första filmen som finns på mig och Ettan! Det är tredje gången jag sitter på henne och det är katastrof haha. Det är rätt sjukt vad långt vi kommit, här på videon hade hon inga muskler, var smällfet, blev förbannad så fort det blev lite jobbigt. Tills efter en enorm svacka under sommaren att hon nu söker jobb, vill göra rätt och är jätte trevlig! Hon är verkligen fin på alla sätt och vis. 
Jag ska se till att någon filmar nästa dressyrträning så ni får se hur hon ser ut i dagsläget!



Depp.

Idag är en riktigt skitdag, helt enkelt. Sov inte alls bra inatt, försov mig så var tvungen att stressa för att hinna med tåget, jag har så tråkiga lektioner idag och kommer dessutom vara hemma vid 19 ikväll, om jag har tur... Ska iväg till körskolan och sitta på en teorilektion efter skolan. Hmm förstår ni varför det är svårt att hitta lite motivation till denna dag? Jag vill bara ha mitt körkort här, i min hand, just nu. Helst studenten avklarad också. 
 
Jaja, var tvungen att deppa lite haha! Jag kommer som sagt inte hinna till stallet idag så Ettan vilar och Eddy går lektion med sin ägare. Så istället tar jag en lugn kväll hemma, kanske åker ut och kör lite också. Hörs under dagen! 



Finns ingen bättre.

Innan jag ska lägga mig I TID för första gången på länge på en veckodag så tänkte jag bara säga godnatt. Dagens dressyrträning var såå över förväntan, jisses vad hon kämpade fina Ettan! Hon har alltså gått EN gång förra veckan, det var när jag red henne i fredags så jag gjorde mig redo för en stel och oarbetsam häst men hon gjorde mig verkligen förvånad. All cred till Ettan idag! Som hon kämpade i galoppfattningarna, i den långsamma galoppen där hon verkligen fick en bra rytm och det var som att sitta och rida på en Grand prix häst. I slutet blev hon dock tröttare och därmed segare men det förstår man ju, herregud! Åååh kärlek till min fina. 



Nike Free Run

Dessa står väldigt högt upp på önskelistan! Så så så fina.♥ 



Ungefär såhär nu, men provet kändes bra!




La hopp-outfit.

Nu när jag och Eddy startar vår hoppkarriär lär en hel outfit handlas in. Det är skydd, schabrak, nytt träns, tävlingstäcke - ja allt vad du kan tänka dig! Ettan är ju så mycket större än lilla Eddy så kan ju inte låna hennes grejer heller så det måste helt enkelt köpas in nya saker. Funderat lite på vad för färg vi ska ha, för färg SKA vi ha, vägrar vara svart och vit för det är vi tillräckligt på dressyrtävlingarna. Antingen kommer vi vara röda på vissa tävlingar, alltså rött schabrak, framskydd, luva och röda stigbyglar. Eller så är vi marinblåa och guldiga, dock blir det lite tråkigare känner jag... 
 
Detta schabrak tyckte jag om tillsammans med luvan. (Heter det luva eller huva, haha?!) Eddy kommer behöva ha bomull i öronen då han störs mycket av allas smackningar och läten så huva/luva är en lösning. ÅH JAG LÄNGTAR!
 



Alltså måndagar är inte min grej.

Godmorgon! Tänkte snabbt bara berätta lite om dagens planer. Ska som vanligt gå i skolan hela långa dagen, pina mig igenom ett naturvetenskapsprov och sedan äntligen få åka hem. Ikväll är det träning som vanligt med Ettan, dressyr står på schemat och jag är galet taggad! Ska bli så kul att bara få dansa igenom en övning med henne och ge henne massa äpplen och gos efteråt. Dock har hon vilat i två dagar så förväntningarna är lika med noll. Kan ju bara gå bra då ju! Ha en bra dag och belönar er med något när ni kommer hem, det behöver man en seg måndag som denna.♥
Ge mig sommar igen!
 



Sådärja.

Klockan är snart tolv och jag är äntligen klar med pluggandet! Värsta jag varit med om men nu hoppas jag verkligen att provet går bra, vet inte alls vart jag tar vägen annars. HÅLL TUMMARNA! Nu ska jag tillbringa en stund att skriva tidsinställda för morgondagen innan jag lägger mitt huvud på kudden och slocknar. Godnatt fina ni, imorgon är det måndag efter lovet och jag VET att det tar emot. Jag har en extremt jobbig vecka framför mig men om jag klarar det, klarar ni garanterat av det! 
Hahaha detta är SÅ jag, och imorgon är verkligen inte ett undantag... 
 
 
 
 
 



Ettans namn.

Jag har fått väldigt många frågor om just samma sak, varför Ettan kallas just Ettan haha. Jag har faktiskt inte vetat varför jag heller men jag tog reda på det. Hon heter ju Diamond Girl så Ettan passar ju liksom inte in riktigt. När hon var ett litet föl och stod hos uppfödaren hade hon inget namn faktiskt, utan hon kallades Tösen haha. Men, kolla på hennes bläs. Det är en etta! Så därifrån kommer det, jag har inte alls sett det innan men nu när jag vet det ser jag inget annat än en etta som är över hela hennes ansikte haha. Fina hästen.♥
 



Aja.

Helt slut i både kropp och knopp. Wow det lät pedagogiskt haha! Låter bilden ovan tala, jag måste plugga men orkar inte och har noll motivation till allt just nu. Tur att Eddy var så himla duktig på dagens lilla 'hopptävling'. Ser så fram emot våra framtida tävlingar tillsammans!




Världens bästa Eddy!




Ge mig 5 extra timmar på dygnet.

Godmorgon. Jag ska snart åka till stallet för att fixa allt osv för att jag så fort som möjligt kan åka hem efter hoppningen. Har såå mycket att göra idag och jag vet inte alls hur tiden kommer räcka till. Det återstår väl att se helt enkelt haha! 





Yolo amanda.

Är påväg hem nu från Västerås. Blev en spontan tripp till en liten fest, egentligen behövde jag plugga men jag kände såhär - yolo och slog igen datan och drog, haha. Nu är jag iallafall snart hemma och ska slänga mig i sängen för att få så många timmars sömn som möjligt inför morgondagens hoppning. Godnatt vänner! 




Fin Eddy idag!

Red Eddy nu efter tävlingen. Kollade lite grunder, rullade över ett litet blockhinder bara för att kolla gas och broms, länga och korta och det gjorde han galant! Allt satt! Så skönt. Så är helt lugn tills morgondagens klubbtävling där vi ska hoppa en bana på 60 cm. Nu kommer det alldeles strax gäster hit så vi får höras under kvällen helt enkelt! 
Saknar nå så fruktansvärt.
 
 



Just nu!

Godmorgon! Jag befinner mig faktiskt i Enköping på tävling. Hade stalljour nu på morgonen och är här nu med min tränare och hennes Picasso. Tänkte bara informera er lite om läget, ska rida Eddy sen när vi kommer tillbaka. Trimma inför imorgon, haha! 



Nu ska det hoppas!

Håll i hatten, stoppa trafiken, undvik att sätta kaffet i halsen - JAG SKA HOPPTÄVLA! Galet va? Haha inte på vilken häst ni tror att det är utan jag ska göra min hoppdebut på Eddy! Världens bästa och snällaste travare någonsin, jag kan inte mer än känna mig trygg. Det ska iallafall bli superkul, vi kommer hoppa redan nu på söndag. Dock är det en klubbtävling men det är mest bara för att känna på lite hur det är att hoppa bana tillsammans. Sen ska vi försöka åka ut på lite Pay and Jump på olika platser innan vi ska anmäla oss till min och vår första lokala tävling. Såå spännande, ni får följa med såklart!



Duktiga Ettan!

Aja, jag har faktiskt ingen ursäkt idag att jag inte bloggat haha. Hej på er iallafall! Jag har hunnit vara i stallet nu på förmiddagen, kom nyss hem faktiskt. Valde att rida Ettan idag inne i ridhuset innan hovslagaren skulle komma. Red ca 30 minuter bara för att känna hur hon kändes, eftersom hon vilat nu hela veckan och bara skrittats. Hon var förvånansvärt fin! I början var hon lite stel och gick mot handen men det kan kan man ju ändå förstå så jag satt bara och väntade ut henne och det blev ett bra resultat. Rullade runt lite i en lugn galopp med fokus att få med ytterbogen och att hon skulle länga halsen. Idag är jag väldigt nöjd! Efteråt fick hon nya skor som var SÅ välbehövligt, hon hade slitit ner sina rejält. Även där skötte hon sig super, stod helt stilla. 
 
Ikväll ska jag plugga naturvetenskap. Kul va, på en fredagkväll?! Vi har somsagt prov nu på måndag så lär ju börja, tur att Daniella ska komma och hjälpa mig iallafall. Nu ska jag iallafall börja med några inlägg, för att bloggen ska bli full med inlägg nu i helgen! Tips är mer än välkomna!