Jag älskar mitt stall.

Är hemma igen efter en mysig eftermiddag i stallet! Red Ettanplättan i paddocken barbacka - slutade nästan med att jag ramla av haha! Det smällde till så hon hoppade åt sidan men inget mer än så. Det var iallafall jätte mysigt att sitta på hennes breda rygg med mjuka täcken under, jag älskar den hästen nått så fruktansvärt! Imorgon kommer hovslagaren och sen ska jag rida ett lättare pass. Jag har även något SÅ roligt att berätta, men det får ni veta imorgon ;) jag längtar iallafall! 





Lite shopping.

Det fick bli ett par nya ridbyxor (så sköna!), en pikétröja och en stickad rosa tröja. Sen blev det även några julklappar, skönt att börja i tid med det och inte stressa en vecka innan jul haha. 
 



Så bra kväll igår.

Heeeej! Somnar snart sittandes, har tillbringat kvällen/natten med finaste vännerna man kan få. Det blev inte ett dugg plugg utan det slutade med att vi stod fyra tjejer i mjukiskläder och dansade till hög musik, SÅ härligt! Var och shoppade nu på förmiddagen med Daniella, kvalitétstid med bästa bror. Nu ska jag iallafall sätta igång med en design till en person ni känner igen, länkar bloggen här sen om hon vill ;) spännande! Kommer bilder senare av shoppingen. Ettan ska skrittas idag igen, igår fick ju båda hästarna komma ut på en runda på ca 1 timme, bara skritt - otroligt bra träning! 




Mot Västerås.

Mys & plugg outfiten är på! 




Nya tävlingsbyxor.

Nu till våren och tävlingssäsongen börjar behöver jag ett par nya vita ridbyxor. Mina nu är helt okej, vanliga tråkiga problemet är det att dem inte är helskodda! Jag kan verkligen inte rida med bara knäförstärkning. Så om jag ska kunna sitt still i sadeln på tävling så lär jag köpa ett par nya haha. Har kollat runt lite och fastnade för dessa! 
Kommer från Pikeur och är lite "roligare" som jag kan ha både i hoppningen och dressyren utan att sticka ut för mycket. Dessa står lätt på min önskelista! Du hittar dem HÄR för 2 095:-



Fullspäckad dag.

Godmorgon! Jag är påväg till körskolan just nu för att ha en körlektion. Efter det har jag tid hos optikern för rutinkoll, får se om min syn har blivit ännu sämre haha.. Käkar lunch på stan med mamma och syster för att sedan åka till stallet och skritta båda hästarna. Eddy får komma ut lite barbacka och Ettan ska få hålla sig inom fyra väggar haha, hon kan vara väldigt pigg av akupunkturen! Ikväll tar jag bussen in till stan igen för att ha lite pluggstuga hos min bästa Julia, käka lite mat och ha filmmys. Åh jag längtar! Ha en bra dag, tidsinställda ligger.♥
Hihi, denna bild är över ett år gammal men ändå, bästa Julia. 



Varför är allt så dyrt för?!

Alltså Animo, ni gör det igen. Kommer ni ihåg schabraket jag visa för några dagar sen? Det med diamanterna på, det var också från Animo och nu har jag även hittat detta fina! Åh, om det skulle kosta under tusenlappen hade jag köpt det, men jag har inte riktigt dessa pengar att lägga på ett schabrak, tyvärr. Kanske jultomten ser det här, hehe. 

Du hittar det HÄR för 1 899:-
 
 



Prinsens dag.

Hej på er! Stallet är fixat och klart för idag, Ettan vilar som sagt men imorgon ska hon skrittas. Har bara vilat idag, hade ingen lust alls att plugga så jag gjorde det helt enkelt inte, haha. Nu ska jag bara mysa med Milo hela kvällen, det är ju trots allt hans födelsedag! 
Milo var med i stallet idag och fick gosa i sadelkammaren - han hatade det haha! Han gillar inte att vara i stallet. Men kolla vilken fin jacka han har på sig! Det är en av hans presenter ;) 





Nyklippt älskling.

För att idag fyller min prins 2 år! Grattis min lilla älskling, denna dag är bara din.♥
 



Milo ska till frisören.

Glömde berätta att idag ska Milo till frisören! Vi skickar alltid honom till en jätte duktig hundfrisör precis där vi bor ungefär 3 gånger om året. Han har ju en ras i sig som får päls ända ner till marken så vi måste hålla han klippt då jag inte orkar hålla på med massa pälsvård. Och han är SÅ mycket sötare när han är klippt hihi! Ska försöka ta kort ikväll på han, annars får ni se imorgon. 
Ungefär såhär ser han ut nu, bild tagen för ca 3 veckor sedan så hans päls har växt ännu mer. 
 



Hon mår bra!

Nyss kommit hem från stallet. Allt är fixat och klart så ska bara tillbaka ikväll och hoppträna på Eddy. Ettan hade lite vanliga grejer, hon satt fast lite i höger vid rumpan och vänster vid manken men hon fick massage och akupunktur för musklernas skull så det släppte. Skönt att det bara var så lite! Tycker det är jätte viktigt att ha ut någon som kan kolla hästarna med jämna mellanrum, även fast de inte visar någon symptom på att ha ont så kan en liten låsning tills slut bli något mer om man inte förhindrar det i tid. Senast kiropraktorn var ute hos Ettan var i maj detta år, det är alltså ca ett halvår sedan och det är nästan för lång tid enligt mig. Men nu är hon kollad och hon mår prima! Hon ska vila idag och imorgon, sen skrittas ons & tors så det betyder att det inte blir någon hoppträning för oss denna vecka :( Jaja, det gör inget, bara hon är frisk liksom. Jag älskar denna häst något så fruktansvärt, jag gör allt för dig.



Kiropraktor.

Godmorgon! Här sitter jag uppe för att ringa ett samtal. Nu är det dock klart så ska gå och sova igen, haha! Men tänkte bara berätta lite om dagens planer... Jag ska fortsätta plugga lite idag, jag gör hellre lite varje dag än att sitta nu på söndag och råplugga med värsta ångesten och paniken. Det kommer även ut en kiropraktor till Ettan idag så jag ska åka ner senare och höra vad han säger. Hoppas hon bara sitter fast lite här och där och det går att lösa med antingen massage eller nålar. Ikväll är det även hoppträning, får se om Ettan måste vila eller inte isåfall tar jag nog Eddy så det löser sig! Ha en bra dag så hörs vi senare.♥ Mina fina. 



Detta beskriver mitt liv, words





Bloggar.

Jag läser knappt några bloggar, mina vänners osv men jag har seriöst inte hittat någon jag ba WOW vilken bra. Så nu tänkte jag berätta några grejer vad jag gillar och ogillar med bloggar. 
 
× Jag gillar en mysig blogg med en en fin design, helst så enkel som möjligt. Den ska kännas hemtrevlig, inte professionell. 
 
× Jag ogillar alla dessa bloggar som bara har bilder, "perfekta" bilder. Alltså som är taget med systemkamera och alla bilder ser typ likadana ut. 
 
× Jag gillar däremot bloggar som blandar vardagsbilder med fina porträttbilder, bloggen blir så mycket mer levande då! 
 
× Jag ogillar när bloggen inte har några bilder på personen som driver bloggen, jag vill ju se hur du ser ut! Få ett ansikte på bloggen. 
 
× Jag gillar när man kan se inlägg där vart dagen har gått skit men ändå försöker ta sig igenom den. Ett helvetespass blandat med ett riktigt lyckat pass, åh då blir jag så glad för eran skull när det går bra! Istället för att allt är en dans på rosor nedanför rosa moln. 
 
× Jag ogillar bloggar som bara har hej-idag-har-jag-ridit-hejdå-inlägg, men även bloggar som BARA har åsiktsinlägg. BLANDA! 
 
× Jag gillar inlägg som är "här&nu", en bild innan du rider din häst kanske? Eller står och myser i stallgången? UTAN TEXT! 
 
× Jag ogillar bloggar med bara Iphone-bilder.



Svar på kommentar.

Herregud! Sovit flera timmar nu på morgonen. Det var inte bra, kommer aldrig kunna somna ikväll haha. Aja, är man sjuk så är man. Nu ska jag iallafall ta tag i lite plugg, sååå tråkigt men det är så mycket i skolan just nu så jag har inget val. Sista året amanda, sista året... 

Tänkte även svara på en kommentar här då hon som frågade inte har någon blogg. 
För det första, kul att du ska skaffa hund! Du har en otroligt rolig tid framför dig. Milo är en blandras mellan yorkshireterrier och dvärgpudel, alltså två väldigt små raser vilket resulterade i att han idag bara väger ca 3kg. Milo var ju även min första egna hund och det har varit perfekt. Han är liten, han kräver inte så mycket aktivitet och han har alltid varit lätt att göra med. Dock tror jag att det var något av en "tjuvparning" med Milos kull, alltså att det inte var menat att det skulle bli valpar då jag suttit i ca 1 års tid nu och kollat efter likadana valpar (för att köpa en till!) men det finns inga. Om du inte hittar exakt samma så ta något som är blandat med dvärgpudel iallafall, då blir valparna små och fäller ingen päls, SÅ skönt! 
 



Hej förkylning du är inte välkommen.

Godmorgon från sjukstugan. Nyser, hostar och kan knappt svälja, äckliga förkylning! Jaja inget jag kan göra något åt så denna söndag kommer bestå av sänghäng i ett antal timmar och försöka plugga lite smått. Skönt ändå att inte ha några måsten. Hörs under dagen och hoppas ni är friska iallafall på erat höstlov!



Godnatt kära ni

Hej älsklingar. Jag ska snart sova för att gå upp imorgon och gå en lång promenad med milo, mys! Helt till min förvåning är jag HÄSTLEDIG imorgon, konstig känsla haha. Vet inte hur länge sen jag var ledig nån helg från stallet. 

Efter tävlingen idag (som förövrigt gick helt okej!) red jag ut med Vendela. Så mys att bara skritta ut barbacka och snacka, man såg verkligen hur hästarna njöt av att komma ut! Trots att det var grått och tråkigt så var det skönt att komma ut. 



Redo för tävling!





Mot tävling.

Godmorgon i höstmörkret! Här sitter jag med hög musik och försöker komma till liv. Har sovit ca 4 timmar inatt vilket syns på mina ögon haha, snacka om påsar under ögonen! Vackert. Jag ska iallafall bege mig mot stallet nu och dra till Vänsta för tävling. Min tränare ska dit och tävla idag, någon MSV-klass så det ska bli kul, följa med och andas lite tävlingsluft. Sen kolla på alla fina hästar och drömma bort, men vem vet, en dag kanske jag också rider där ;) Ojoj nu sa jag för mycket. Ha en bra dag vänner så hörs vi. 
 
Picasso som ska tävla idag! Fina häst.Visste ni att jag har ridit honom, ett flertal gånger varav en gång på Strömsholms fina utebana? Häftigt var det iallafall.
 



Trevlig helg!

Hej igen! Jag har haft fullt upp hela kvällen med att gosa med min lilla kusin Philip som är här över helgen. Innan det var jag på Erikslund med min daniella som kirrat körkort i veckan, grattis igen bror! Har inga speciella planer för denna fredag utan det blir lugnt, skön start på lovet. Imorgon är det dock full fart, mer om det när jag vaknar. Godnatt! 





Okunskap om hjälptyglar.

Som alla hästmänniskor vet så är hjälptyglar ett väldigt stort och känsligt ämne där det finns många åsikter - jag tänkte berätta min syn på saken. Jag tror att allt hat mot hjälptyglar beror på okunskap, folk vet inte vad de är till för och tror bara att det är ett sätt att göra så att "hästen kröker på nacken och det skadar hästen". Men hallå, låt mig försöka förklara såhär, jag berättar två alternativ och ni får själva bestämma vilket som låter bäst för min häst. 
 
Alternativ 1. Ettan går med huvudet rakt upp i himlen, har ingen takt och det är katastrof när det kommer till rytmen. Jag kan knappt rida lätt för att hon stressar upp sig själv och verkligen spänner sin underhals och sänker ryggen för att komma undan arbete. Hennes ben fladdrar åt alla olika håll och jag kan knappt svänga henne pga hennes bogar som flyger ut. 
 
Alternativ 2. Ettan sänker sitt huvud och hals och höjer ryggen. Hon har en takt & rytm och det är inga problem för mig att svänga. Hon sträcker ut benen och tar långa, fina, lugna steg. Hon suger på bettet och hela hon ser harmonisk och nöjd ut med tillvaron. Hon har koll på sina ben som trampar under henne på rätt sätt. 
 

Vilket alternativ tror ni Ettan rids med hjälptyglar? Precis, alternativ 2. Ni ser vilken skillnad det blir, istället för att jag ska sitta och rida två timmar med alternativ 1 så kan jag rida 25 minuter effektivt med alternativ 2 och göra något vettigt.
 
Vilket alternativ skadar Ettan i längden? Precis, alternativ 1. Ingen häst mår bra av att stressa upp sin i ridningen, ingen häst blir utbildad på det här sättet. Ingen häst bygger muskler på det här sättet och det stärker verkligen inte en hästs psyke. 
 
Förstår ni vart jag vill komma? All denna hysteri om att hjälptyglar skadar, förstör och det är djurplågeri beror på att folk inte vet vad hjälptyglar är till för. Helst vill ju detta "folk" att jag ska rida Ettan barbacka och med en repgrimma eller kanske inte ens rida henne utan bara köra NH. Nej det funkar inte riktigt så. Jag rider med hjälptyglar (i mitt fall är det graman endast och nu ska jag börja med martingal i hoppning) för att hon ska jobbas på rätt sätt och därför bygga rätt muskler, dvs träna bort underhalsen och bygga ryggmuskler. Mitt mål är ju att kunna rida henne utan hjälptyglar men i dagsläget funkar det inte så, hon är speciell och hon är svår och det är jäkligt mycket massa på den hästen = sjukt svårt att rida henne på rätt sätt. Sen såklart, finns det fall där hjälptyglar används FEL, folk som inte VET varför de använder hjälptyglarna och de får fel funktion i ridningen. Där säger jag också nej till hjälptyglar men absolut inte om det används på rätt sätt. Dra inte alla över en kam. 
 
Jag älskar min häst över allt annat och jag är villig att göra allt för att hon ska må bra och få rätt förutsättningar och om det krävs att jag behöver rida henne med hjälptyglar så gör jag det med glädje. 



Lily

Någon jag saknar är min lilla kusin, Lily. Lily bor i Finland så vi träffas ju kanske bara 2-3 gånger per år och det är alldeles för lite. Hon är min första kusin och det gör ju vår kontakt ännu lite mer speciell. Hon kommer nu till min arton årsdag så då får jag äntligen krama om henne igen, räknar ner dagarna! December detta år kommer vara mitt livs bästa månad - utan tvekan! En liten påskkärring som var hos oss detta år.♥↓



Åh välkommen fredag.♥

Godmorgon! Det bästa som finns är att börja klockan 13, tillochmed på fredagar! Nu ska jag snart göra iordning en liten frukost och börja skriva lite tidsinställda. Har ett bra på g, som berör mig och det är något som jag blir så trött på, allt handlar om okunskap. Kom tillbaka snart.♥ Förresten, IDAG FÅR VI HÖSTLOV!
 



Kass hoppträning

Förlåt förlåt förlåt och ännu en gång förlåt! Har verkligen inte haft tid idag och inte lust till nånting faktiskt så ja, idag var en riktig skitdag. Hoppträningen var katastrof, jag har massa hjärnspöken och Ettan var inte med på noterna. Så idag får vi båda skulden för ett dåligt pass helt enkelt! Bara att glömma och ta nya tag tills nästa träning helt enkelt. Efteråt fick hon iallafall en dusch, liniment på benen och massa äpplen att mumsa på och nu står hon i pyjamasen, finaste hästen. 

Nu ska jag snart sova för att vakna upp på sista skoldagen innan höstlovet! Åh jag behöver verkligen lov nu. Vill hitta på så mycket! Men prio ett är hästarna såklart. Kika in imorgon igen för hädanefter är det BRA uppdatering som gäller. Godnatt. 



Regnbågens färger

Drog med mig daniella ut idag på en av 'mina' hästar. Det var typ helt kolsvart ute, usch. Så idag gick det väldigt effektivt, båda hästarna var fixade när jag kom (tackar för det!) och sen tog jag två flugor i en smäll med att rida ut båda hästarna samtidigt. Ettan är ju lite fjollig ute men hon har börjat bättra sig, så söt lilla prinsessan. Nu kunde jag tillochmed skritta ett tag på långa tyglar - framsteg! 

Imorgon är det hoppträning. Är faktiskt taggad, ska bli kul. Hörs mer imorgon!
Vi var väldigt noga med reflexer idag då det var kolsvart ute och vi vill inte att det händer nått, så vi blandade alla reflexer vi hittade haha! Ettan fick en outfit på grön & gul och Eddy fick rosa & gul haha, dem är allt söta mina fina ponnys. 



Bildbomb på min prins




Sååå tråkigt

Att vänta kan vara det värsta jag vet. Sitter på bilskolan och väntar på min körlektion - som börjar om 40 minuter! Jaha nehe det är bara att sitta snällt här i soffan och försöka göra något kul. Vill bara hem NU! 





Ikea

Hej hörrni! Jag sitter på bussen påväg mot Västerås, ska åka in till Ikea för att inhandla grejer till vårt företag. Helst av allt skulle jag ligga och sova hemma i min säng men det går inte. Jag har körlektion idag också, efter det ska jag hem och rida både Ettan och Eddy. Vet inte hur jag ska hinna men det ordnar sig väl antagligen haha. Hoppas ni får en bra dag, halva veckan har ju snart gått! 



Dressyrträning med Eddy

Ridit Eddy nu på kvällen, ett dressyrpass för bästa tränaren. Han var jätte duktig verkligen! Jobbade på bra fast det tog emot rätt rejält. Dock blir han såå stark emellanåt, tar bettet och drar ner huvudet men idag var det inte så många såna "utfall" eller vad jag ska kalla det. Duktig häst!

Jag är varit galet trött hela dagen idag. Den trötta perioden börjar komma, det blir kallt och mörkt - verkligen ingen bra kombo. Ska försöka somna tidigt idag men vet att det inte går haha. Jaja, hörs imorgon godnatt mina fina. 



Finaste schabraket jag sett.

Åh hur fint var inte det här schabraket?! Skulle passa så bra till bootsen och skydden som jag lade upp tidigare. Men priset var lite väl saftigt, hela 1 979:- får du ge för att bli ägare till detta schabrak. Men diamanterna på är så lätt värt det haha. 
 



Blingbling

Dessa är mina efter jul. Ååh Ettan skulle vara SÅ fin i det, eller hur? Med ett svart schabrak med blingbling, lätt vår tävlingsoutfit när vi ska hopptävla.
 



Ett erkännande.

Jag ska erkänna en sak. Ettan kommer vara 'min' sista häst. När min och Ettans tid är över kommer jag inte leta ny häst och inte rida någon annans häst heller. Jag vill inte och har inte intresset att "börja om" med en ny häst. Det här är ett beslut som jag är nöjd med och är inte alls ledsen över det, jag är redo att lägga hatten på hyllan. Men vem vet, jag har planer så oroa er inte vänner, hehe... Ni kommer bli chockade om allt går vägen!
 



Vill du tjäna pengar?

Hör av dig till mig, jag erbjuder en rejäl summa om du gör detta skolarbete till mig. Skämt-åsido men ärligt, det här är det tråkigaste ämnet i skolan. Religion liksom, vad har jag för nytta av det senare i livet? Längtar tills dagen den 5 juni, studenteeeeen.



Tips på träningsläger?

Jag är riktigt sugen på att åka på "ridläger" nästa sommar! Kan det finnas nå mysigare att åka iväg med sin häst en vecka, träna och vara tillsammans från tidig morgon till sen kväll? Skulle inte tro det. Helst vill jag ju ha med mig min vapendragare Daniella också, men det ska nog gå och fixa ;) 
 
Så, min fråga till er. Vet ni något bra ridläger runt om Stockholm typ som är bra? Mer ett träningsläger än ridläger, alltså för oss som har tävlat en del och vill utvecklas. 



Älska lediga måndagar

Åh kan ju inte få en bättre start på veckan! Jag ska lätt skaffa eget företag och vara ledig varje måndag, hehe. Nej men jag tog en rejäl sovmorgon, nyss käkat lite lunch & nu går jag inte upp ur soffan på några timmar. Riktigt taggad på att träna ikväll faktiskt, ska bli så kul.





Tillbaka som vanligt!

Hej igen! Jag är så trött så kikar bara in här en snabbis. Bara tagit det lugnt idag, varit i stallet och samlat lite go energi. Behövde det efter gårdagen, jag väljer att inte ta upp det här på bloggen av respekt för andra människor men ärligt jag är så jävla trött på oss tjejer, sluta upp med att vara så förbannat jävla avundsjuka!!! Det gick för långt igår, polisanmälan ska göras. 
 
Red ett lugnt pass med Ettan idag, bara fokus på att hon skulle gå lång och låg och sträcka ut musklerna. Kändes helt okej men fick tyvärr sluta tidigare än vad jag ville för mitt huvud blev kaos. Hon var på myshumör idag så vi hade en liten mysstund innan ridpasset, mitt hjärta! 
Imorgon rider vi ett markarbetespass för tränare, det är så nyttig träning! Är även ledig hela dagen imorgon så jag ska bara ligga i soffan, invirad i en filt - HELA dagen!



Kaos

Måste ta lite bloggledigt idag, andas lite... Gårdagen var kaos helt enkelt. Kan berätta mer sen! 



Världens bästa tjocktröja!

Måste bara hissa denna tröja från Hööks! Hur varm som helst, jätte mjuk och passar perfekt nu till hösten och tidig vinter. Jag typ svettas när jag står och mockar i den, SÅ varm är den! Kan bero på att vi har uppvärmt stall också haha men ändå. Om du har din häst i ett kallstall, köp denna - det kommer vara årets investering.
Finns på Hööks för 479 :- 
 



Hur jag förbereder mig inför tävling

Som jag redan sagt, jag är aldrig nervös inför en dressyrtävling. Tänkte dela med mig av mina tips för att vara så bra förberedd som möjligt och därför slippa stressen och nervositeten. För om jag blir stressad kommer nervositeten som ett paket på posten. 
 
× Se till att ha en packlista! Skriv den några dagar innan så du kan tänka på den i några dagar och skriva upp fler saker som du kommer på. På det här viset kommer du inte glömma något och ha med dig allt till tävlingsplatsen. 
 
× Träna rätt! Alla hästar är olika, Ettan är som finast när hon får gå hårt på t.ex fredagen och vila/skritta ut på lördagen om det är tävling på söndagen. Då är hon riktigt lösgjord. Medan andra kanske måste rida jätte hårt dagen innan eller vad som helst, hitta vad som funkar för din häst! 
 
× Spendera kvällen innan med din häst! Stryk allt annat, fester, kompisar, allt. Det är du & hästen i fokus, ni ska ha kul tillsammans och äta massa gott - både du och hästen. Stå och borsta lite extra där hästen gillar, köp en påse morötter som du kan belöna och stretcha hästen med, allt för att ni ska känna er som ett team.
 
× Bada, frisera, putsa, packa! Sätt på go musik i stallet eller varför inte ta dit din bästa kompis som sällskap? Bara du är avslappnad själv och inte tänker på "allt som kan hända". Du ska vara lugn och ha kul. Att vara i stallet och fixa allt taggar till mig rejält! 
 
× Se till att ha kunnig hästskötare med dig! Din mamma, pappa, syster, kompis. Bara någon som VET vad dem gör. Du ska inte behöva lägga fokus eller oroa dig över att allt runt omkring själva ridningen ska funka. Det är verkligen en stor lättnad för mig iallafall, jag tar alltid med mig en kompis då min pappa inte kan någonting om hästar. 
 
× Var ute i god tid! Var hellre en timme för tidig än 30 minuter försen. Det är ett otroligt stressmoment! 
 
× Tänk att det är en helt vanlig träning du ska på! Gå upp i tid, käka god frukost och bara ta det lugnt. Om du är jätte nervös inför tävlingar, tänk inte på det.
 
Jag lovar er att om ni följer dessa punkter kommer ni garanterat vara mer lugna, ha så mycket roligare och klättra upp i klasserna på nolltid! Tävlingar är bara till för att ha kul, och det ska ni inte glömma bort. Det är du & hästen som visar upp er för att ni tycker att det är KUL! Hästen känner det minsta du känner så ha kul och var taggad så kommer hästen bli exakt likadan och den kommer prestera bättre.♥
 



Vår planering - inlägg från min gamla blogg

Inlägget är kopierat från min gamla blogg.
 
Vi har, som ni kanske vet, varit i en enorm svacka några veckor nu. Vi har kommit in i en ond cirkel liksom. Jag har försökt bytt bett & träns, kiropraktor har varit ute och kollat på henne & även tandläkare men inget har varit fel på henne. Men nu känns det som det har släppt lite iallafall! Jag har bytt sadel och ett dyon träns är beställt. Det är galet vad utrustning kan göra en sån stor skillnad, var noga med det. Och ta hellre ut en kiropraktor en gång för mycket än en gång för lite!
 
♦ Vi kommer endast att rida "seriöst" för tränare och inte när vi rider själva. (vi rider för tränare måndagar & torsdagar, eventuellt onsdagar ibland.)  Det är så lätt att vi skapar en ond cirkel när ingen tränare är där och kan hjälpa...
 
♦ .... istället myser vi de dagar vi inte rider för tränare - busar i paddocken, har kul i skogen, tar en extra lång mysstund i stallet med godis & gos eller gör det hon älskar mest - hoppa. 
 
♦ Vi startar inte en enda programträning om jag inte känner att vi är 100% redo för det!
 
♦ Det här är mer ett mål än en planering och det är att vi skall kunna hoppa en bana på ca 70 cm utan att det kaosar. Alltså Ettan kan göra det i sömnen, inga problem. Men det är mig det är fel på. Det sitter i mitt huvud, det blir som en spärr. Så det är mer mitt mål än vårt mål.
 



Vad är det för fel på mig

Sovit helt okej inatt, fortfarande äckligt trött. Åh vad är det för fel! Vill bara vakna utvilad en morgon men nej inte det inte. Ska sova nu på dagen så jag inte somnar sittandes vid 22 ikväll haha. Jag har strykit alla mina planer idag, jag ska vila och inte ha några måsten. Förutom att jag ska åka till stallet en sväng men det går fort. Jag kan inte ha grejer varenda helg, jag måste få andas lite. 
 



Galet trött

Hur kan det komma sig att vid nio-tiden varje fredag är jag helt slut, medan på vardagarna kan jag inte somna innan 23? Knasigt det där. Mååååste sova snart haha! Imorgon är det dock andra bullar, jag ska hinna rida och fixa stallet, storstäda mitt rum och säkert nå mer men som jag helt glömt bort. Känns som jag har 100 grejer jag ska göra men kommer verkligen inte ihåg :( På kvällen är det iallafall lockar i håret och partysminkningen på, ÄNTLIGEN! Galet vad kul. Hörs imorgon direkt när jag vaknar, godnatt. ♥
 



Words





Fredag & Vivaldi lunch!

Ja anledning till att det inte finns några tidsinställda idag är helt enkelt att jag somna som en stock direkt igår haha. Jag har iallafall klarat av riskettan som var på ca 4 timmar och är påväg hem nu! Det innebär alltså långhelg för mig för jag är ledig på måndag, hur härligt?! Så jag ska hem nu och gå en mysig promenad med milo och ikväll ska jag, tillsammans med daniella, vara lekledare på min systers kalas haha. 

Tog en lunch på Vivaldi med min fina vän som även hon var på riskettan, såå gott!!! 



Hoppträningen idag

Lyckades klicka bort allt jag skrivit, orkar inte med mig själv. Tänkte bara berätta att det gick så bra att hoppträna idag! Hon var mycket mer fram för skänkeln idag och tillbaka för handen. Red fram lite längre än vad jag brukar och med gramanen idag och det var lyckat, så ska fortsätta med det! Hon jobbade på superfint när vi red fram och blev då mjukare i hoppningen, förutom högerbogen som flyger iväg. Men jag är riktigt nöjd med dagens ridpass, både över min ridning och Ettans insats. Kul med såna pass! Men nästa gång ska jag prova ett annat bett, samma som hon går med i dressyren då jag hoppar på ett tredelat just nu och det funkar inte. Jag känner ingen riktig kontakt och hon blir stum och så ska det ju inte vara. Får se om det blir nån skillnad nästa vecka! 

Ska iallafall snart sova. Klockan ringer 06.00 imorgon för jag ska iväg på riskettan hela dagen. Åh så tråkigt att jag dör men det måste göras och lika bra att jag tar tag i det nu. Skönt att ha det gjort! Jag har väldigt mycket inplanerat imorgon så ska skriva lite inlägg nu så ni får något att läsa. Har ingen aning om när jag kommer ha tid att uppdatera så det är lika bra att fixa några inlägg. Godnatt! 



Det är helt sjukt.

Vi stiger upp frivilligt kl 05 på en lördagmorgon. Vi utsätter oss för extrem kyla men klagar inte. Vi blir trampade på tårna, flyger av och bryter ett ben här och var men fortsätter ändå. Vi tar ansvar för en varelse på 600 kg. Vi utsätter oss för fara varenda dag, frivilligt. Vi bär tunga hökassar och tömmer enorma skottkärror. Vi rider ute oavsett väder, oavsett årstid. Vi kan vara utan mat i en hel dag utan att klaga. 
Vi är rätt jävla uthärdade är vi inte, hästmänniskor? 
 



Ettans kroppsform på 3 månader.

Den översta bilden är tagen i april detta år, precis när jag 'fick' henne. Tunna till mage haha! Inte speciellt rund rumpa heller utan mest bara fett och inga muskler. 
 
Medans bilden under är tagen i slutet av juli. Här tycker jag att hon har fått mer muskler på rumpan och magen har minskat. 
 
Tyvärr så har jag ingen nyare bild men jag ska fixa det så får ni se ännu en skillnad! Jag har slitit nå otroligt med denna häst, lagt ner tusentals pengar på träningar för bra tränare - allt för hennes skull. Först NU, märker jag skillnad. Efter allt för många riktigt hemska pass, usch vill inte ens tänka tillbaka. Men det var inte det inlägget skulle handla om utan hennes kroppsform. Visst har den ändrats från bild 1 till bild 2?!



Tårtbakning

Jag vet seriöst inte vart tiden tar vägen. Haha! Men jag är iallafall påväg hem från skolan nu efter en historialektion så ska hem och köpa tårta. Eller baka jag har inte bestämt mig än. Flög ju av förra veckan så det är en oskriven regel i vårt stall att om man ramlar av ska man bjuda gruppen på tårta haha. Tidsinställda ligger under dagen så kika in snart igen. Ha en bra dag! 





Vart tog tiden vägen?

Tiden har runnit iväg idag! Firat min syster & käkat alldeles för mycket fika. Hunnit shoppa en sån fin tröja tills på lördag & även ridit ut på en mysig uteritt i mörket tillsammans med Eddy. Allt var tyst, det enda jag hörde var hans mjuka steg över alla löven, terapi för själen på riktigt. 
 
Nu innan jag somnar ska jag fixa några tidsinställda för morgondagen och kolla på film. Imorgon är det hoppträning och jag kan med handen på hjärtat säga - jag är livrädd. Jag trodde inte förra veckans avramling hade satt sig i huvudet men det märker jag nu... Får se hur det går. Om jag vågar eller inte. 



Från en dressyrträning den 11 augusti

Det här är ett filmklipp från en dressyrträning som jag sent kommer glömma! Jag fick jobba så hårt att jag var seriöst nära på att spy haha. Riktigt jobbigt men så värt det! Behöver styrketräna okej jag vet. Men iallafall, satan att ingen filmade i måndags för då var hon DUBBELT så bra som på denna film. Hon var mycket lättare i handen, bar upp sig själv och var allmänt bäst. Jag hoppas verkligen att vår utveckling har nått botten för ett bra tag framöver nu och bara fortsätter uppåt, vi behöver det. 
 
Det här filmklippet är över en månad gammal. Det är så kul att ha film på träningar för att kunna se hur det var för bara en månad sen och jämföra med nu. Och framför allt, det är otroligt nyttigt att kolla på sig själv när man rider! 
 



Grattis Alexandra!

Hej! Tog världens sovmorgon imorse därav ingen uppdatering förren nu. Sitter iallafall på tåget påväg mot skolan och ska ha en lektion, entreprenörskap och företagande. Imorse väckte vi min lillasyster med tårta till frukost och presenter då hon fyller år idag, grattis min knäppa syster! I love you. 

Ikväll ska Eddy ridas. Får se vad vi hittar på för kul. Sen ska jag hem och käka tårta jag med haha. Ha en bra dag! 





Onödig fakta

× Jag är världens lataste. Förutom när det gäller stallet, men med skolan och vardagslivet skjuter jag upp allting så långt det går.
 
× Jag har aldrig, och är inte i nuläget, varit/är intresserad av något förhållande. Jag har varken tid eller känner av något behov av att ha ett förhållande. Det skulle varken gynna honom eller mig. 
 
× Jag älskar att festa. Med de närmsta vännerna & hög musik - inget kan gå fel då! 
 
× Det bästa jag vet är att skratta. Inget muntrar upp en så mycket som en skrattattack som varar i flera minuter, härligt. 
 
× Jag önskade mig en hund i 6 år innan jag fick en. Min älskade Milo blev min julklapp år 2011.♥
 
× Jag har aldrig hopptävlat. Usch fy och blä. Förstår inte varför ni hoppryttare utsätter er för en sådan nervositet. 
 
× Jag har aldrig varit nervös inför en dressyrtävling. Rätt skönt! Jag har inget jag behöver vara nervös över, tävla är till för att ha kul. Inget annat. 



Min prins

Innan jag sätter igång att skriva mitt arbete om buddhismen och Jehovas vittnen så tänkte jag kika in här. Har bara en mening för denna dag - låt den gå fort! Ikväll är det sista kursdagen för mig och milo så vi får tårta haha, bästa ju! Det har varit så kul dessa veckor så det är lite tråkigt. Men vi ska gå en till kurs i vår. Ettan vilar idag, min fina häst är värd det efter gårdagens pass.♥
 



Nu kan ni kommentera igen!

Nu är det fixat med kommentarerna, tack för att ni sa till! 
 
Dressyrträningen idag var SÅ JÄVLA BRA. Vi är inne i en period nu där vi bara utvecklas mer och mer varje gång vi tränar, galet bra känsla. Hoppas bara att det håller i sig! Vi kunde tillochmed göra enkla byten idag, dock med stöd av gramanen men ändå! Grym känsla genom passet. Bästa Ettan.
 



Dressyrfin

Min trötta stjärna är redo för ett dressyrpass! 
PS. Har fått veta att det är krångel med att kommentera bloggen, kollar på det när jag kommer hem! 






Promenad

Innan jag beger mig mot stallet för en timmes träning så drar jag av en promenad på några km med hunden - i ridkläder, haha! Folk lär ju tro att jag är knäpp. Har man mycket att göra så har man, då hinner man inte byta om stup i kvarten. 





Snälla tomten.

Jag är ju ett litet decemberbarn som fyller endast 5 dagar före jul. Så min önskelista varje år går ju liksom ihop med varandra men jag tänkte visa vad som står högst på present/önskelistan: 
 
Dessa två objektiv. Ett fast objektiv som är bra att ta t.ex fina porträttbilder eller vardagsbilder i stallet då det inte går att zooma med detta objektiv men det blir fantastiskt ljusa och fina bilder med den! Sen ett teleobjektiv som släpper in mycket ljus och kan zooma väldigt långt med = perfekt att använda vid ridbilder så de inte blir suddiga och bilder vid mörka platser, t.ex i ridhuset. Just nu använder jag mig av ett standardobjektiv och jag känner att den inte riktigt räcker till längre utan jag vill få bättre bilder.
 



Den traditionella lunchen ....

..... när man inte orkar göra något annat! Nudlar funkar alltid.♥



Svullet öga

Vaknade upp med ett svullet öga. Skönt? Nej inte direkt, det gör fruktansvärt ont. Jag vågar inte sätta i mina linser när det är så svullet pga av alla risker så jag stannar hemma idag. Vägrar gå till skolan med glasögon haha. Så jag har gjort lite skolarbete nu på morgonen och nu ska jag bädda ner mig igen och ta lite alvedon för smärtans skull och sen sova ett tag. Får se hur jag gör med träningen ikväll om svullnaden lägger sig. 
 



Helt slut...

.... efter att ha gjort iprincip ingenting idag haha. Varit och pussat på Ettan, sovit och haft det mys med hunden. Med mat i magen och nyduschad är jag mer än redo för en natts sömn och påbörja en ny vecka. Jag har verkligen inte söndagsångest, inte haft på flera månader heller! Vet inte varför men jag har liksom hittat en sån balans i livet med hästarna, skolan & allt annat. Otroligt skön känsla! Nu ser jag mer av det positiva och inte allt negativt och älskar numera söndagar. 
 
Imorgon är det måndag och det innebär träning på kvällen med Ettan! Finns inget bättre sätt att starta veckan på. Hoppas hon är på bra humör, ni vet hur det är med dessa ston haha. 
 



Presentation av Eddy

Här kommer även presentationen av Eddy. 
 
Eddy Robric, nordsvensk travare. Jag hjälper en av stallets otroligt underbara hästägare att rida hennes lilla storhäst. Eddy är en sån gentleman som verkligen älskar all uppmärksamhet! När Eddy och hans ägare flyttade till stallet var han mer vild än tam haha! Jag kommer fortfarande ihåg synerna när han stod mer på två ben än fyra och vevade med frambenen mot utgången i ridhuset, med andra ord - helt crazy! Men nu har de jobbat ihop sig och hans ägare har gjort ett megajobb med honom för nu är han SÅ fin. Varenda ridpass med Eddy är kul. 
 
Jag rider som sagt Eddy för att hjälpa hans ägare att motionera honom två dagar i veckan. Jag har alltså inga tävlingsplaner med Eddy utan vi rider och har kul bara! Han mäter knappt över ponnymåtten och han är världens finaste travare som var för seg för travbanan och blev därför ridhäst.♥
 



Presentation av Ettan

Jag tänkte dra en varsin presentation om hästarna, alltså en till Ettan och en till Eddy då det kanske är bra att veta eller nå. Vi börjar med Ettan!
 
Diamond Girl född 2002. Jag 'fick' Ettan i april 2013 alltså har vi varit tillsammans nästan varenda dag nu i ett halvår! Jag har haft många hästar genom mina 10 år inom ridsporten men Ettan är den mest speciella hästen av dem alla. Hon är otroligt väluppfostrad men dock inte så rutinerad. Hon kan de vanligaste skolorna som skänkelvikning, öppna & sluta osv osv. Just nu jobbar vi på att få upp styrkan och bygga muskler på rätt sätt så vi snart syns på tävlingsbanorna och fightas med de andra storhästarna! 
 
Ettan har tävlat 2 gånger i sitt 11-åriga liv, första gången med min tränare och andra gången med mig. Vi startade alltså vår första tävling tillsammans när jag bara hade ridit henne i 3 veckor och vi slutade på 49%. Haha skrattretande jag vet men fatta vilken bra början på vår tävlingsstory som vi kan berätta om några år, när vi plockat alla rosetter vi kan. Vi tränar för en och samma tränare, men i både hoppning och dressyr. Det bästa Ettan vet är att hoppa och det är det värsta jag vet haha. Jag är livrädd men Ettan hjälper mig att komma över den rädslan. 
 
Jag älskar den här hästen av hela mitt hjärta och jag hoppas vi får många fina och roliga år tillsammans.♥
 
 



Tidig morgonpromenad

Godmorgon.♥

Jag är uppe tidigt och ska snart iväg på en promenad med Milo och ett par stycken från hundklubben. Somnar dock nästan sittandes men en promenad med frisk luft lär väl väcka upp mig. Senare idag ska jag åka till stallet, eventuellt rida ut med Ettan och sen ska jag kolla Pay and Ride som klubben anordnar idag. Jag skulle behöva plugga också men jag vet att hur mycket jag än säger att jag ska göra det - gör jag det aldrig haha. Inte bra! Men nu måste jag fixa iordning allt, tidsinställda ligger under dagen. 
 



Min bästa häst

Efter en god middag så ska jag nu bädda ner mig i min säng och kolla film och blogga. Imorgon är det söndag, igen, och den bjuder på lite allt möjligt. Jag älskar söndagar faktiskt! Hörs imorgon, så länge bjuder jag på några bilder från dagens fotografering, min finaste prinsessa.♥
 



Underbart väder idag

Hej igen! Kul att så många hittat hit redan första dagen. Jag har haft fullt upp idag, tvättat massa utrustning och även varit ut på en liten fotografering i det fina höstvädret! Både Ettan och Eddy fick sig en promenad idag då min rygg inte är helt hundra. Lyckades flyga av på torsdagens hoppträning haha och fick en rejäl smäll mot ryggen och en spricka i revbenet. Får se när jag kan rida igen. 
 
Nu ska jag iallafall skynda mig ut med hunden. Sen vidare mot ett par bekanta som har bjudit över oss på middag. En helt okej lördag då jag är så trött och orkar knappt upp ur sängen. Vi hörs senare!
 



En bebishäst

Hittade dessa bilder på en liten Ettan. Jag har fått veta att hon var helt galen när hon var runt 2-4 år gammal! Alltså verkligen hemsk, hon sprang över människor, hade ingen respekt och var allmänt farlig. Det är tur att hon är världens snällaste nu, som den fina och kloka 11-åringen hon är.♥
Dessa bilder är ca 10 år gamla och även tagna från Facebook, därav kvalitén. Men visst ser man att det är hon?



Välkomna hit!

Eftersom jag tycker det är kul att blogga och vill inte sluta bara för att DressyrAB har tagit slut så kände jag att jag startar upp en ny, helt egen blogg. Jag ska göra mitt bästa för att ni ska få roliga, intressanta och bra inlägg varenda dag. Blandade inlägg, filmklipp och mina knasiga tankar - allt i en smörja. 
 
Så nu känner jag såhär, en ny blogg, gamla & nya läsare - vad vill ni läsa om?