Bästa.

Middag med härliga brudar från klassen för att fira vår kära vän Emma, mysfredag! Skåååål



Bästa hoppträningen någonsin igår.

Jag var så arg, så arg, så arg igår så ni har ingen aning. Men fick ut aggression på min tränare hahah, det är lätt min psykolog. Vet inte hur jag skulle klara mig utan henne!


Red Ettan igår och hon var superspänd i början. Var inte alls nå kul så jag red henne i ett aktivt tempo och ville att hon skulle slappna av och bjuda framåt. I slutet gick det hyffsat, men innan så förstod hon verkligen inte mig kändes det som. Så det var tråkigt, hon funkar inte på ridskolan. Imorgon ska jag rida igenom henne igen och kolla om det släppte efter gårdagens pass.. Fick även en kommentar av en annan duktig ryttare som sa att Ettan hade blivit så fin, mitt hjärta svämmade över av lycka och stolthet.
 
MEN! Satan i gatan vilken hoppträning det var igår! Vi lekte runt en bana som var 75-80 cm. Gaaaalet! Eddy var så jäkla bra och jag var så himla glad och nöjd. Taggad till tusen till söndagens pay and jump! 
 



Titta vem som varit hos frisören.

En nyklippt liten gosråtta.



Fullt upp.

Heeej hjärtan.♥ Har varit ledig i några dagar nu förutom en ynka lektion igår men jag har haft fullt upp annars. Körlektioner hit och dit, massa gos med vänner och övernattningar i Västerås. Även idag är jag ledig så ska snart ta bussen hem från Västerås och åka till mina fyrbenta vänner. Ettan har gått två dagar nu på ridskolan p.ga brist på storhästar så hon har fått hoppa in så det blir intressant att sitta på henne idag. Om hon är konstig och bråkar så kommer hon inte gå på ridskolan, det ska inte behöva drabba min egna ridning med henne. 
 
Sen efter Ettan är riden så är det hoppträning med Eddy! Såå kul. På söndag åker vi till Köping för en pay and jump, även här 70 cm. Känns som vi verkligen är på gång nu och jag längtar ihjäl mig till de riktiga tävlingarna.  Nu måste jag skynda mig till bussen så vi hörs sen!
 



Ögongodis.

Kikade runt efter ett nytt träns till Eddy och hittade detta! Helt galet snyggt ju. Inte så saftigt pris heller, 599 kr. Lätt värt det! Älskar svängda pannband.
 



Hinner inte med!

Hej på er! Vart tar veckorna vägen? Måndag nu igen. Men den här veckan kommer vara så lugn, är ledig tisdag och torsdag denna vecka och imorgon åker jag iväg på ett så roligt äventyr så ni anar inte! Är dock superhemligt men gaaaalet kul.
 
Ikväll är det dressyrträning med Ettan. Red henne igår i ridhuset men det var lite jobbigt att rida i ridhuset just då så jag kände bara igenom henne lite och sen fick det vara nog. Hon kändes otroligt fräsch! Red 2 meter innanför spåret i galopp och red in hennes bakdel och shit vad hon arbetade med bakbenen! Det blev ett rejält tryck bakifrån och det är just dit man vill komma ju, att bakbenen trycker ifrån och jobbar rätt under henne. Hon har en tendens att skjuta ut rumpan och galoppera på dubbla spår. Så jag är riktigt taggad på kvällens träning, hittade knappar igår som jag inte hittat innan och ska prova om de funkar idag igen, kul! 



Men kom igen!

Måste bara ta upp en grej som hände förra helgen! Jag var ute och red med Eddy, helt själva var vi. Red in på en grusväg bredvis ett badhus och på andra sidan är det massa fält och en gammal fotbollsplan, här får vi rida. Det är vår ridväg som kommunen sagt okej till men såklart får även gående vara där också. Den här grusvägen är bred som ett vanligt körfält, alltså får det bara plats för en bil att åka men ni förstår att den ändå är ganska bred. När vi precis kommit in på vägen ser jag en äldre man gå åt motsatt håll och vi kommer alltså mötas. Han går på höger sida av vägen och jag trycker in Eddy så långt mot den andra kanten som möjligt, så långt ut så vi inte går ner i diket. Det här gör jag bara för att visa respekt, jag kommer ändå med en stor häst och alla är inte helt bekväma med det och det förstår och accepterar jag såklart. 
 
Vi möts och jag kollar på han och säger hej. Vilket vi alltid gör när vi rider ut, man hälsar och visar respekt. Gubben stannar då och verkligen råglor på oss, han ser jätte arg ut men säger ingenting. Nehe tänkte jag och fortsatte skritta åt det håll jag skulle, lite smått irriterad blev jag ändå. Vänder mig och kollar om han stod kvar och mycket riktigt, det gjorde han. Han såg fortfarande lika sur ut och stirrade efter oss. 
 
Men HALLÅ? Är du skön eller gubbe? Såna här gamlingar avskyr jag, som är tjuriga och som anser att vissa grejer ska inte finnas och vissa grejer ska inte synas. Att man inte ens kan svara på ett trevligt hej utan blänger istället tillbaka, är inte okej. Här visar jag min respekt och flyttar min häst så han inte behöver bli rädd och även hejar utan att få något tillbaka, patetiskt. Man kan ju iallafall pressa fram ett litet leende. Usch vad jag blev irriterad.



Fotojobb 18 januari.

Blev bokad av min tränare för ett fotojobb med en av hennes hästar, unghästen Athos. Bjuder på några stycken! Athos är en grymt snygg häst och jag blev väldigt nöjd med bilderna. Synd att det var dåligt väder bara.. Om solen hade tittat fram hade bilderna blivit 3 gånger bättre. Men man kan inte styra över vädret, tyvärr.
 



Galopp ute i snön.

Lördag, veckans lätt kortaste dag känns det som. Tacka vet jag söndagar. Godmorgon! Här är det fullt upp och ska snart dra ut till stallet för att fixa allt med Eddy & rida ut en sväng med några i stallet. Jag brukar oftast rida ut själv på Eddy, mest för att bara kunna sitta på hans rygg och rensa massa jobbiga tankar men idag kör vi galopprace ute i snön men massa kompisar, mycket roligt det också! Om jag känner min Teddy rätt så kommer han älska det och då blir jag helt varm i kroppen av glädje. Senare idag kommer det upp ett inlägg med bilder från mitt senaste fotojobb, håll koll!
 



Top 5 just nu.

Finns inga bättre än Flo Rida & Pitbull, punkt slut. 
 
Jason Derulo, ja jag vill gifta mig med dig. 
Shakiras nya, spelas jämt - överallt. 
 
Brukar inte gilla sån här musik annars men den här är rätt skön.
 
Och till sist, Lady Gaga, drottningen av musikvärlden. Hon äger.



Prisutdelning.

Det här är det bästa som finns. Att träna så händerna blöder av skavsår, att svetten rinner ner för pannan och bara trimma för att just uppnå det här, precis det här. Att få belöning för sitt hårda arbete och stå och ta emot pris. Jag. vill. tävla. nu. 
 
Det här var på min sista ponnytävling, någonsin. Det här var precis innan jag tackade för mig på ponny och gick över helt till storhäst. Men jag hade otroligt roligt med Lavendel, som ponnyn heter på videon, och jag är otroligt nöjd med min ponnytid. Lavendel är förövrigt tillsalu om någon av er vill ha en toppenponny.



Gullehästen.

Finaste Diamond Girl.



Pessoa.

Här är det bett som Ettan går på med nu i hoppningen. Dock sitter det och nyper henne lite i ena mungipan och hon får ett litet sår, så det ska införskaffas bettskivor innan det kan användas! Men förutom det känns det riktigt bra att äntligen hittat ett bett som hon inte blir störd i munnen av, utan hon vill och vågar ta kontakt och suger på det riktigt bra och blir löddrig i hela munnen. Nu ska hon börja styrketränas! Mycket bommar och mycket rumparbete.
 
 



Torsdag igen!

Torsdag och det betyder hoppträning! Så kul ju. Efter söndagens pay and jump är jag galet taggad, vill bara hoppa med Teddy hela tiden! Igår var jag med på en träning med Ettan, samma bana och övning som i måndags och det gick lika bra så jag var jätte nöjd. Hon börjar verkligen komma till rätta nu. Bettet som jag använder ligger på ett tidsinställt ikväll så kolla in det, både jag & Ettan gillar det starkt!
Ettan och hennes hagkompis Luna.
 



Duktig plättan!

Hej på er! Ska snart iväg till körskolan och plugga lite plus köra en lektion. Ikväll ska Ettan ridas, antagligen i paddocken och jobbas hårt i snön. Nu är det hårdbantning för hennes del, hon är stor som en tjur! Hon har sååå biffig hals, nästan hingstnacke med en stor tunna till mage och en liten rumpa - det ser otroligt roligt ut haha! Men hon är fin som hon är, dock är det inte bra att hon går och bär på extra kilon. 
 
Men måndagens träning då! Det var ju hoppning med Ettan och hon var såå såå duktig. Red med ett nytt bett, kan visa ikväll, och sen pessoa på det - vilket hon funkade super med! Lite starkare bett men ändå mycket mjukt i munnen. Så det är skönt att äntligen hittat något bett som jag kan rida med i hoppningen och få kontroll, hon blir ju som sagt väldigt stark i hoppningen och då blir jag jätte osäker men i måndags gick det riktigt bra! 
 
 



Stryk ett streck över denna dag, tack.

Sämsta måndagen på länge... Började veckan med en kass körlektion, vet inte vad jag höll på med. Körde som om jag aldrig suttit bakom ratten förut haha, patetiskt. Sen visar det sig att min lärare på förmiddagen var hemma med sjukt barn, som vi fick veta 10 minuter innan lektionen skulle börjat - tack för den liksom... Sen sitter vi på eftermiddagslektionen kl 13 och får då veta att vår lärare är i Ungern och vi har alltså ingen lektion. BLIR SÅ JVLA ARG. Kunde alltså åkt hem redan kl 09 imorse. 
 
Ikväll är det iallafall hoppträning med Ettan som står på schemat, hur det går får vi väl se. Hon var med på en hoppträning igår och det hade tydligen gått bra så hoppas hon sköter sig idag också! Tyvärr är jag väldigt otaggad på att rida, varit på dåligt humör exakt hela dagen och då är det inte sån bra idé att sätta sig på Ettan som känner av minsta lilla och blir jätte knäpp. 
 
Det här är en skiss på hur min nästa tatuering ska se ut, vilket var vår skoluppgift imorse. Att sitta och rita på varandra haha.. Blir fortfarande lika förvånad för varje uppgift vi får i flum-kursen Estetisk kommunikation. Den här är ju ritad med en kropp-penna och kommer ju såklart att finslipas osv av tatueraren innan nålen börjar surra.
 
 



Dagens pay and jump.

Alltså WOW. Vilken jäkla häst jag sitter på. Eddy gick in och levererade en nolla idag på vår debut på 70 cm. SÅ GALET GLAD OCH NÖJD.♥ Inne på banan kändes det som vi verkligen jobbade tillsammans, som ett team vilket var en fantastisk känsla. Vill bara träna, träna, träna mer och bli så bra som vi kan bli och klättra upp i klasserna. Mmm, idag var en riktigt förbannat bra dag. Och tusen tack för alla lyckönskningar ni skickade på bloggen, blir alldeles varm i hjärtat.



Massa fina klänningar!

Studenten närmar sig med stormsteg och jag står här utan klänning. Jag hatar att behöva ha klänning på mig men har hittat några som jag tycker är snygga iallafall. Jag kommer snart att klicka hem en för att prova, vilken det blir av dessa fyra får ni se på studentdagen den 5 juni.♥
 
 



Undertempo.

Något som väldigt många ryttare inte tänker på är farten och tempot. Jag får ärligt talat panik på alla som rider i ett enormt undertempo och kräver att hästen ska gå bra. Men förstår ni inte hur svårt det är för hästen att trava/galoppera saaakta, sakta och arbeta med ryggen? Ju saktare hästen måste röra sig - desto mer måste hästen samla sig. Logiskt eller hur? Sen att behöva se när ryttare bromsar sina hästar och hästarna verkligen inte orkar, det är inte kul nånstans.
 
Jag har tränat Ettans rygg- och rumpmuskler nu i flera månader och det är inte förren nu hon kan gå i en samlad galopp där hon jobbar rätt med alla muskler och hon behöver inte arbeta ihjäl sig för att orka. Hon är nöjd och frustar alltid när hon får galoppera i den galoppen som hon anser vara behaglig. Och visst är det så det ska vara, vi måste lyssna och lägga märke till hästarnas signaler. Visst, Ettan kunde galoppera sakta för ett halvår sedan också men det var inte rytmiskt någonstans och hon fick kämpa järnet. Det var inte vackert helt enkelt och det flöt inte på som jag ville att det skulle göra så jag började helt enkelt att bygga hennes muskler. 
 
Vissa grejer måste man skynda långsamt med och börja där vart din häst är redo. Tänka på vilken häst man sitter på, hur musklad den är och hur utbildad den är. Rid snälla inte i undertempo, mitt hjärta brister när jag ser hur hästarna inte får sträcka ut sina långa ben och pinnar på i någon sorts shettistempo. Hästarna måste få ta lååånga steg och sänka sig med lååång hals - steg nummer 1 för lösgjöring vilket är mitt mål med varenda pass jag rider.
 



Inte lagligt att vara uppe så tidigt.

Uppe med tuppen för att åka iväg till de fyrbenta. Idag väntar inte bara Eddy på mig, utan 10 st andra hästar också. Allt ska mockas, det ska fyllas vattenhinkar och hökassarna ska packas. Sen ska även Eddy motioneras på något sätt då vi imorgon åker på vår andra Pay and Jump. Blir i Vänsta igen som förra gången, men nu ska vi hoppa 70 cm istället. Mycket roligt! Siktar på att gå ut antingen i paddocken och intervall träna lite lätt då han inte får bli för trött och ha träningsvärk imorgon, eller så går vi och galopperar ute på fältet. Återstår att se! Sen är det tvättning av svans och massage på schemat, allt för att prinsen ska vara snygg och i form imorgon. 
 



Cosy.

Så mys. Bara vara och spela spel. Behövde det här fruktansvärt mycket.♥
 



Oförskämda barn är det värsta jag vet.

Något som är fruktansvärt oförskämt och rent ut av fult, är bortskämda och snobbiga barn. Tyvärr har vi några av dessa där var jag står med hästarna. Barnen skäller på föräldrarna, det är föräldrarna som springer och mockar och fixar allt åt deras ponnyer utan att säga ett enda ord. Jag blir så arg så jag kokar när barnen skyller på att ponnyerna inte gör som de säger, när de själva inte kan rida för fem öre. När föräldrarna försöker hjälpa till så gott de kan men barnen bara fnyser åt dem och säger aldrig tack när mamman eller pappan fixat iordning boxen så fint. FY SKÄMS PÅ ER. 

Nej nu ska jag inte komma här och tro att jag är något men jag har då minsann fått klara mig själv. Och det är jag faktiskt tacksam över! Jag har aldrig i mitt liv fått en box mockad åt mig, fått bärhjälp med de tunga hökassarna när jag var 10 år gammal. Eller fått vattenhinkarna klara efter ett hårt ridpass, då var det bara att fylla och bära på mina skakande armar. Men vad jag vuxit! Jag kan ta hand om grejer själv, jag tar ansvar för "mina" egna hästar och jag vill inte ens räkna hur många gånger jag satt upp på hästar med 39 graders feber och nästan dåsat i backen av utmattning. MEN hästarna var ju tvungna att ridas, de är inte sjuka och kan vila när jag är sjuk. Jag har fått hjälp av min kära pappa att köra till ett x antal tävlingar, familjen har varit och kollat på mina små klubbtävlingar när jag var liten och även de större tävlingarna nu när jag har tävlat högre. Vad tacksam jag är över det! Blir så frustrerad på framför allt tävlingsplatser där barnen snäser och är allmänt otrevliga mot sina egna föräldrar som kör, bär och betalar bäst de kan. Nu är det dock inte bara barn vi snackar om, sorgligt nog finns det de som är i min ålder som håller på likadant. Det är pinsamt.
 
Var tacksam för allt ni får, ni har det bättre än många andra. 
 



Myshelg väntar.

Fredag är äntligen här och jag är hästledig. Väljer att mysa hemma med mamma & syster för att sen invänta att S kommer. Imorgon är det fotojobb som står på schemat men innan dess ska stalljouren fixas och även Eddy. Fullt upp med andra ord! Trevlig helg på er.♥
 
 



I'm back.

Men HEJ! Bloggen har fått en tillfällig, ny design som en liten nystart. Får verkligen försöka ta tag i det, men jag är här när jag har något roligt att säga! Kände för en uppfräschning med ljusa färger för när bloggen ser annorlunda ut och är ny så är det mycket roligare att blogga tycker jag. 
 
Bild uppifrån Ettans rygg när vi red lite på nyårsafton, helt ensamma i ridhuset med hög musik i högtalarna och trimmade på som satan. DET passet var så bra! Bara hon och jag, inga konstigheter - precis som det ska va.  



JEWELLRY.

Den här står i mitt rum och bär upp smycken så fint. Jag är kär i den, tillochmed. Mycket smart, och snygg, lösning på att inte låta alla smyckena ligga i en hög och trassla in sig i varandra!
 



ÄNTLIGEN!

Är så taggad! Äntligen torsdag vilket betyder hoppträning på Eddy. Nu startar all träning på allvar, nu ska vi göra vårt bästa för att prestera så bra som möjligt på tävlingar! Längtar efter träningsvärken och de onda musklerna. Nu ska vi bli bäst, tillsammans! 



Bloggen förändras!

Hej på er.♥ Motivationen hos mig ligger på noll. Jag glömmer, eller rättare sagt hinner inte med bloggen. Jag har inga bra idéer på vad jag ska skriva och får nästan ångest när jag vet att bloggen står stilla. Så jag har bestämt att bloggen ska förändras, detta kommer inte bli någon blogg där jag levererar flera 'djupa' inlägg per dag utan kommer det så kommer det. Jag skriver inlägg när jag har tid och tänker lägga upp mer bilder istället för text, blir roligare så och jag tror att så småningom kommer också motivationen tillbaka! Låter det bra? Jag försvinner inte helt, lovar, bara det att det blir rätt lugnt här men med mycket "här-och-nu" bilder! Så ni ändå får följa med mig och hästarna. 
 
Nu väntar Ettan på mig i stallet för att få mat och röra på sig lite, idag ska hon longeras! 



Tränset.

Detta är alltså knep och knåp-tränset. Mycket milt och snällt vilket resulterade till att Ettan tyvärr tog lite för stor frihet och bara körde runt med mig vilket inte är okej. Hon ska lyssna på mina förhållningar och inte "hänga" sig i handen. 
 
Och så här ser det ut när det sitter på. 



Streck över detta.

Riktigt hemskt ridpass idag. Märkte idag att hon går inte alls bra på det tränset som vi knåpat ihop. Behöver hitta en lösning, och det är snabbt. Hon tog tag i bettet och verkligen drog i galoppen och jag fick inte stopp på henne. Så nej, orkar inte ens förklara mer utan vi drar ett streck över denna träning helt enkelt. :) 
 
Imorgon kommer det upp bilder på tränset som tyvärr inte funkade nå bra, synd då jag verkligen trodde att hon skulle trivas på det. Men kolla bara på henne, hon är ju fruktansvärt söt min älskade lilla häst.♥ Bilder från idag! Gillar schabraket. 
 



Lycklig häst!

När man kommer och stör för att mocka mitt i maten får man göra en enkel lösning... Han är sååå nöjd haha! 





Träningarna börjar idag!

Godmorgon! Idag börjar äntligen träningarna igen! Ikväll är det Ettan som får gå en lätt dressyrträning. Men innan det ska även Eddy ridas, har planerat att rida ut en sväng med honom så han får skrittas på hård mark och sträcka ut benen efter gårdagens pay and jump. Jag är verkligen lyckligt lottad att få ha såna fina hästar. 

Och sen är det bara att ladda upp inför skolan imorgon, såå deprimerande... Men nu kör vi sista terminen innan STUDENTEN! 





ÄR SÅ HIMLA GLAD

Åh hej och hå amanda vad duktig du är på att uppdatera!!!! Skyller på att jag är trött HELA tiden och har sovit hela eftermiddagen plus att jag får köldskador typ. Fryser hela tiden! Kul att bli sjuk igen... 

Men det gör ingenting! Går runt med ett leende på läpparna och är så himla glad efter idag. Det var SÅ kul att åka iväg med bästa Eddy och hoppa. Det blev några missar, som jag faktiskt får ta på mig så det blev ett nedslag på sista hindret. Red han alldeles för mycket framåt så det blev lite fel men han räddade upp situationen bra men tyvärr fall en bom ner. Men jag är så sjukt nöjd!!! Så stolt över att vi kom runt en bana och allt på bortaplan, utan min stöttepelare till tränare på backen. Det här är bara början och nästa gång vi åker iväg på pay and jump är redan nu den 18 januari, då kommer vi befinna oss i Sala. Eddy sköter sig nog bättre än många många andra hästar på tävlingsplatsen, han är helt lugn och jag är så himla trygg på hans rygg. Älskar denna häst fruktansvärt mycket.



Provat "nytt" träns.

Var och red Ettisen nu på kvällen. Vi har gjort ett "eget" träns, det är en blandning mellan hackamore och träns typ. Så provade det idag, satte upp barbacka och ställde inga krav. Och hon gick sååå bra på det! Trivdes verkligen, det visade hon med att sänka sig rejält och frustade nöjt. Bästa plättan, hon är så himla rolig att rida.♥
 
Är så taggad på morgondagen! Ska bli så kul att äntligen få åka iväg, jag & Eddy tillsammans. Sen är det här bara början på allting, på torsdag börjar hoppträningarna och vi ska träna varje vecka och bli så bra som möjligt. Sen är det bara ut och fightas på tävlingsbanorna - dock mot oss själva haha men det ska bli så kul ändå! Jag kommer alltid gå in med målet att rida en lugn och rytmisk runda med så lite nedslag som möjligt. Det är det vi tävlar mot, att få bättre rundor! 
 



Pay and Jump imorgon!

Mitt internet är tillbaka. 
 
Hej på er! Sen uppdatering idag, men har sovit ungefär 4 timmar inatt & var tvungen att åka till stallet på förmiddagen. Är mer död än levande just nu! Satt iallafall upp och trimmade Eddy lite, red fram i 30 min med gramanen. Han blev jätte mjuk efter galoppen så då nöjde jag mig. Hoppade sen några blockhinder på ca 60 cm bara för att få in några språng i kroppen då vi åker på vår första Pay and Jump imorgon!!! Ska bli himla kul och jag ska verkligen försöka få in känslan som jag fick in idag på hindrena då det kändes såå bra! Om det är någon av er som kommer befinna er i Vänsta imorgon och äger en kamera, så är jag mer än tacksam om ni skulle vilja klicka lite bilder på oss två. Jag har tyvärr inga ridbilder på oss än...

Nu är det promenad med hunden som står på schemat och sen är det ingenting på hela kvällen, mer än skönt. S kommer hit och sen käkar vi bara. Är rätt jäkla sliten idag haha så orkar inte göra något mer! 
 
Imorgon har vi på oss nya schabraket! 



Fagerstaaa.

Hej på er! Befinner mig just nu i Fagersta och har väääärldens matkoma efter att ha tryckt i mig en kebabtallrik, satt fint. Varit iväg till stallet här borta och hittat den sötaste ponnyn någonsin, ska lätt sno med den hem! Haha, vi hörs imorgon. Godnatt!



Sommaren 2013.

Sommaren 2013 levererade så många fina minnen.. Allt från sena sommarkvällar ute med fina vänner, grillkvällar och fester. Till tävlingar med ponnyn (startade även min sista ponnytävling i början av sommaren!) och en början på en ny häst. Ettan kom in i mitt liv, red lååånga uteritter och spenderade halva dagarna i stallet. Mer än nöjd med sommaren? JA! 




Morgonpass med Eddy!

Godmorgon från hästryggen. Sitter och skrittar fram Eddy just nu för att dra av ett dressyrpass. Det tog emot enormt att kliva upp ur min varma säng imorse! Om några timmar ska jag befinna mig i Fagersta så har lite bråttom, hörs senare!




Hur cool!

Som jag skrev innan, jag ska snart sätta mig under nålen igen! Jag vet redan vad jag ska ha, som ni kommer få se då när de sitter på min hud. Men hur cool vore inte denna att göra?!? Jag har ju redan en tatuering med en betydelse och kommer göra 2 till nu inom några veckor, även dem med en betydelse och mening men den här tatueringen tyckte jag var fin faktiskt så det kanske blir att den också får göras. Dock inte nu.. Men kanske till hösten!? 




Men WOW!

Och hästen fortsätter leverera! Ettan går verkligen på räls just nu, är lite rädd att det snart kommer ett bakslag men just nu NJUTER jag mer än någonsin. Allt slit som jag gjort med denna häst börjar visa sig nu. Idag rullade vi på i en lååååg form och Ettan frustade nöjt gång på gång. Åh vad kul det är att rida just nu! Hon var som smör nästan och gjorde verkligen allt jag bad henne om utan någon tvekan, bästa häst. Jag gick runt med ett leende efter passet och Ettan fick gå in i boxen med nytt spån och mat efteråt - hon var nog lyckligast av oss två haha! 

Imorgon är det fulla muggar. Ska upp tidigt tidigt för att hinna med att åka till stallet för att ta en sväng på Eddy, får se om vädret tillåter att vi rider ut. Hörs mer imorgon om det! 



Inga nyårslöften för mig.

Nyårslöften hit och nyårslöften dit.. Jag har aldrig haft ett nyårslöfte någonsin och kommer inte ha det heller. Känns ovärt liksom, varför inte istället bara bestämma sig när som helst under året att göra en förändring och sen fullfölja den? Nyårslöften bidrar tyvärr med prestationsångest för många och vänder något positivt till väldigt negativt istället. Jag har istället lovat mig själv att göra saker som jag vet att jag kommer klara av utan problem och det är följande: 
× Fortsätta vara mig själv och stå upp för rätt och fel. Jag har i dagsläget inget emot att stå upp för vad jag tycker och tänker och stå bakom valet som känns rätt för mig, och det ska jag fortsätta med också. 
× Hänga på i skolan. Jag har alltid legat på lite över medelbetygen i de flesta ämnen och det är jag mer än nöjd med, jag har en balans mellan hästarna, skolan och kompisarna och jag trivs med mina betyg och är stolt över dem. Förstår inte folk som tar sig vatten över huvudet och försöker göra något som de inte har kapacitet för, visst ska man kämpa järnet i skolan men det gäller att inte gå in i väggen och göra betygen till en stor börda. Gör ditt bästa och lite till och var nöjd med det! 
× Hästarna ska få lika mycket tid som förut. Jag har alltid prioriterat skolan först men jag har även luskat fram tid till hästarna, alltid. Om det så gällde att jag behövde gå upp kl 07 varje helg en viss period, så gjorde jag det. Man har alltid tid till allt, det gäller att man är smart och planerar tiden. 
 
Det här är 3 punkter som jag inte känner en endaste prestationsångest över. Dessa punkter har funnits med i många år och kommer även finnas kvar i många år till. Jag är taggad på ett nytt år med massa överraskningar och nya utmaningar! 
 



Finner inga ord.

Hahaha kan inte sluta garva åt den här bilden! Daniella la upp den på Facebook när jag fyllde 18 och jag skäms, hahah såå fula. Men som tur är har vi ju, båda två, förändrats enormt mycket med åren. Så mycket minnen med denna människa så det är inte klokt. 



Maaaat.

Var iväg med föreningen på eftermiddagen och inventerade. Mindre kul, men självklart ställer man upp för klubben! Ligger iallafall med matkoma just nu framför en film, livet kan ju vara sämre liksom. Imorgon ska båda hästarna fixas & en av dom ska ridas, den andra får antingen vila eller skrittas. Lutar att det blir Eddy som ska skrittas, han har varit på hoppkurs i två dagar nu och skött sig exemplariskt så han är värd en mysdag med lätt motionering. Nu ska jag fortsätta mysa hela kvällen och vi hörs imorgon, godnatt bröder.



Nu kör vi!

1 januari 2014... Vet inte riktigt vad jag ska tycka, får suga på den karamellen ett tag. Men det här är ett nytt år som kommer bli väldigt händelserikt. Allt som studenten erbjuder, jobb, söka till högskola, tävla & träna mer än någonsin. Taggad till tusen. 
 
Nu är det såhär att mitt internet hemma inte funkar som det ska, så tills jag har bråkat klart med det så kan jag inte lova topptrim uppdatering. Det blir mycket från mobilen tyvärr och därmed inga riktigt bra inlägg, men jag hoppas att ni kan hålla ut en liten stund till innan jag verkligen är tillbaka. Men ni kommer få höra från mig varenda dag iallafall, så ni slipper mig inte. ;)
 
Läget om hästarna då.... Ettan har gått bättre än någonsin nu den senaste veckan och allt rullar på med henne. Igår på nyårsafton fick hon ett enkelt markarbetespass, en upphöjd bom som hon skulle rulla över i mitt tempo. Jag drev henne både framåt och tog tillbaka henne vilket hon tyckte var så kul! Hon har inte fått hoppat någonting på ett tag så hon var så nöjd så. Red på hacket och hon blev väldigt stark i början men i slutet behövde jag endast använda mina vikthjälper och rösten + min kropp för att få tillbaka henne både framför och efter bommen. Mycket nöjd häst & ryttare efter passet! Eddy blir bara bättre och bättre. Knappar börjas hittas och han bygger muskler och får styrka. Vi ska eventuellt åka till Vänsta nu på söndag för att hoppa lite, kul! Varenda pass på Eddy är givande och vi kommer varandra närmre och närmre.♥