De senaste dagarna.

Nyss varit en sväng på stan för en lunch med la familia och har nu däckat i sängen. Så sjukt mätt! Lovet lider mot sitt slut tyvärr men haft en så bra vecka. Var iväg på kryssning igår, Ettan har tränats och Eddy har motionerats, sovit alldeles för länge och varit på hundradagarsfest. Haha, så lycklig och fylld med kärlek efter denna vecka! 

Helgen är ganska lugn, Eddy & jag ska ge oss ut på långritt det är väl det enda som är planerat tror jag. Skönt med lite lugnt innan det är dags att ta tag i vardagen igen och gå tillbaka till rutinerna som skolan ger. 



Skåååål





PS of Sweden.

Ettan har fått ett nytt träns från PS of Sweden. Visst passade hon i det? Red med det igår och idag och mitt första intyck blev positivt. Det kändes som ett bra träns av bra kvalité. Har sett på bloggar osv att nästan alla hissar tränset och det gör jag med! Lädret är fint, passformen är bra och Ettan verkar trivas med det. Nu ska bara ett blingbling pannband införskaffas - då är det komplett, haha. 
 
 
 



Full rulle.

Hej i farten! Är överallt och ingenstans idag. Stallet är redan fixat, åkte ner imorse och gjorde klart allt och red Ettan. Hon var helt okej, sökte sig fint neråt emellanåt så jag är nöjd. Är hemma nu och har duschat och packat och ska snart åka ner med Milo för att aktivera honom lite. Sen är det full fart mot Västerås och till en bästis för att samlas upp med några kära vänner och äta fajitas (hur gott!) och dricka drinkar. Ikväll tar vi en taxi mot krogen för att gå på hundradagarsfesten. DET ÄR ALLTSÅ EXAKT 100 DAGAR, IDAG KVAR TILL STUDENTEN. Klart att det ska firas rejält. 
 
Bilder från idag på snygga Ettisen i sitt JW-täcke, hon är så fin i marinblått tycker jag.
 



Hääärligt

Älsklingen är frisk! Han satt fast på några ställen och vi måste smörja in baksenan med arnika annars var det inga problem. Han trodde att det berodde på dressyrsadeln (jag rider dock bara i hoppsadeln) så den ska kollas upp. Eddy fick nålar och nu ska han vila i två dagar och skrittas i två dagar sen är det bara att köra på! Är så lättad. 



En sommardag.

För att lätta upp den tråkiga stämningen som detta vädret ger så bjuder jag på lite sommarbilder. Det här är min förra tävlingsponny Lavendel, ett maxat c-ponny sto. Herregud vad kul vi hade, hon och jag, våren 2013. Det var med henne jag startade mina sista ponnytävlingar och det gjorde vi med bravur. Inte en enda tävling kom vi hem ifrån utan en rosett! Dock så vann vi aldrig men vi kom alltid på andra eller tredje plats. Vi har samlat in pokaler, massvis med rosetter och hederspriser - mer än vad jag någonsin fått under mina tävlingsår. Sjukt fin ponny om man ger dem rätta förutsättningarna för henne.
 



24 februari.

Godmorgon.♥ Jag ska snart ta bilen och bege mig mot sura för att åka och fixa allting innan Eddy ska kollas. Jag sover ju nästan varenda kväll i Västerås nu eftersom S har en lägenhet här och jag lovar, körkortet är det bästa jag äger. Sån frihet! Ikväll är det även lektion igen, det är Ettan som får ta den. Har inte ridit henne på några dagar så det blir intressant.. Ha en bra måndag & vi hörs under dagen.
 



Härlig vecka väntar.

Helgen lider mot sitt slut vilket oftast brukar betyda att söndagsångesten sakta kryper fram men inte idag inte! För nu väntar ett härligt lov för min del vilket är såå skönt. Jag ska lägga ner tid på hästarna, på familjen och på S - det kan inte bli bättre än så. 
 
Imorgon ska ju som sagt Eddy kollas igenom och vi får reda på vad vi ska göra och så vidare. Just nu står vi helt mållösa och vet inte vad det är och inte vad vi ska göra så det blir ändå en lättnad att få reda på vad det är. Men, det kanske inte ens är fel på han? Träningsvärk? "Växtvärk"? Ja vi har ingen aning iallafall men om jag ska gå på min magkänsla så är något tokigt. 
 



Han.♥

Älskar dig något så fruktansvärt.
 



På måndag....

.... kommer equiterapeuten ut till Eddy. Han är inte fräsch. Det går inte att säga vad som är fel på han tyvärr. Det började i onsdags, något kändes inte rätt när jag red och tillochmed min tränare sa att hon inte kände igen honom - DÅ är något fel! Så vi ska kolla nu på måndag vad det är. Jag hoppas att det är något som bara sitter fast nånstans och att det kan fixas med antingen nålar eller massage och att det sen är bra, hoppas. 



En ledig torsdag.

Edit: Det här inlägget skulle publiceras imorse, jag glömde tydligen att trycka på publicera hehe. 

Godmorgon.♥ Har unnat mig en sovmorgon idag och varit lite segstartad, därav ingen uppdatering förren nu. Jag ska snart sätta på mig ridkläderna för att åka till min fyrbenta vän som väntar på mig för ridpass nummer 1 för dagen. Blir en mysig uteritt då Eddy ska gå två gånger idag, på order av min tränare. 
 
Red markarbete på Eddy igår. Han var så himla stark och hade världens överskottsenergi, vi har nämligen bytt hö i stallet och nu får han även betfor + protein (för musklernas skull) så det är inte så konstigt att han har energi så det räcker för 2 hästar. Vi kan inte heller ta bort betforen för då kommer han falla ur direkt, han tränas så pass mycket just nu så han måste ha tillskott. Så då är det bara att rida ännu mer haha! Men vi ska ut han och jag, ensamma, på en uteritt och galoppera av lite energi i snön inför kvällens hoppträning.
En morgontrött Milo hälsar.♥



Tidigare idag.

Efter några timmar av mys med en bästa vän så har jag landat i stallet. Ettan är redan fixad, hon longerades i paddocken. Hon var grymt spänd i början och kollade på allt som inte hade med mig o göra så jag krävde att hon gick fram i ett aktivt tempo och efter ett tag släppte det och hon började söka sig neråt. Mycket bra träning för henne! 

Sitter och väntar på träningen just nu. Eddy ska tränas för sandra. Är så taggad! Ska bli riktigt kul. 




Gofrulle

Börjar denna dag på bästa sätt. Frukost på McDonalds haha med bästa Julia. Snart drar vi och hämtar mitt KÖRKORT!!! 




Efter en hel vecka av tomrum.

Alltså, hej. Tiden rinner som sand mellan mina fingrar och jag hinner knappt andas. Det är såå mycket just nu så bloggen har liksom inte ens funnits på världskartan. På den här veckan som jag varit borta har flera jobbiga skoldagar klarats av, massa massa bilkörning hihi, hunnit vara sjuk, mys med S och har även hunnit debuterat 80 cm i helgen med Eddy! Det var sjukt kul trots ett nedslag men det var svår bana och jag är jätte nöjd över det vi presterade. Världens bästa häst.

Nu väntar 12 dagar av ledighet så jag ska försöka ta tag i det här med bloggandet, jag tycker verkligen det är kul och jag älskar att kunna dokumentera allt som har med hästarna och livet att göra. Men nu ska jag krypa upp bredvid min kärlek och stänga de tunga ögonlocken, imorgon väntar en riktig mys dag tillsammans med en bästis. Hörs mer om det imorgon, godnatt! 



Körkort bitches!

IDAG TOG JAG KÖRKOOOORT!!!!! 
 

Är så lycklig, vilken jäkla milstople i livet. Att kunna ta bilen vart jag än vill utan att behöva be pappa snällt om skjuts haha. Dessa två månader jag varit arton har det nästan varit pinsamt att be om skjuts till stallet osv, jag är ju vuxen nu haha. ÅÅÅÅH ikväll ska jag ta bilen, helt själv, till stallet - hur underbart.♥
 
 



6 februari 2014.

Här är film från gårdagens hoppträning! Visst är han såå duktig? Gör alltid sitt bästa, försöker förstå när det blir missförstånd och är alltid en klippa. Finns ingen bättre än han, punkt slut.
 
Eddy har dock lite svårt med styrkan. I första övningen vi gjorde, som ni ser i början av filmen, så är det en styrkesak. Han orkar inte byta galopp över hindrena alla gånger och tycker det är väldigt jobbigt att galoppera i förvänd vilket jag har stor förståelse för! Men därför blir det lite orytmiskt där emellan men det var en svår övning för både han och mig, han för att han inte har styrkan och jag för att jag måste verkligen ta med hans bogar och yttersidor - vilket är svårare än man tror! Eddy har dock en tendens att strunta i att ta med sig hovarna över låga hinder, därav de flera nedslagen vi fick med oss. Men när det väl börjar bli upp emot 70-80 cm där så använder han verkligen ryggen och hoppar som en katt, knäpphäst.♥



Äntligen helg!

Sitter på körskolan nu, förhoppningsvis en av de sista gångerna jag sitter här. SJUKT! Godmorgon på er, nu kickar vi igång den här fredagen och gör den till en BRA dag! Jag ska som sagt ha en körlektion nu om en stund och sen dra hem för att åka och rida Eddy, är ledig från skolan. Vi ska ut och skritta barbacka tillsammans med en stallkompis, hur mys liksom. Eddy gillar verkligen att komma ut och det är han så värd efter gårdagens hoppträning, ut och sträcka på sig i friska luften. Film kommer upp snart! 



Hoppträning.

Nyss hemkommen efter en sjukt jobbig (både för mig & Eddy) hoppträning! Idag fick vi verkligen kämpa för att göra övningarna korrekt. Men så är det ibland ju! En film från dagens hoppträning är påväg upp, dock vill den krångla lite så vet inte direkt när. Även filmer från två stycken pay&jumps kommer upp inom snar framtid.
 



Gårdagens träning.

Gårdagens ridpass på Ettan... var helt okej! Jag vet inte om jag berättat det men hon har varit fruktansvärd hela förra veckan vilket inte alls var kul. Kändes exakt som det gjorde för snart 1 år sen, alltså tillbaka på ruta 1 igen. Men igår kändes det helt okej! Hon var mer avslappnad, hade fin rytm i galopp och jobbade själv istället för att hänga upp sig. Hon har en tendens att vilja att jag ska bära runt på henne och hon blir väääldigt tung. Hon tycker dock att galoppfattningar är ganska jobbiga fortfarande, hon vill ofta gå på dubbla spår. Det är ju en träning- och styrkessak så det ska vi nog få ordning på! 
 
Men det var iallafall en lättnad att hon var tillbaka till samma gamla, goa Ettan.♥ Psst, en hemlis - Hon ska vara med i div.3 hoppning i vår ;) Kul va! Dock kommer inte jag vara piloten men iallafall, jag vet att Ettan kommer sköta det där galant! Hon älskar ju att hoppa och nu kommer hon få göra det mer och mer. 
 
Film från ett pass som vi körde i paddocken förra året, vilken skillnad det är idag! 



Full fart.

Hej i all hast.♥ Efter en skoldag och en sjukt jobbig eftermiddag på körskolan ligger jag nu utslagen i soffan.. Men tänkte kika in här innan gårdagens paradise hotel avsnitt ska kollas och världens godaste glass ska ätas. Gäller att lyxa till det mitt i veckan. Mår dock inte alls bra, har sååå ont i huvudet. Känns som det är från ryggen, brukar vara så. Är ofta väldigt spänd i rygg, nacke och axlar och det medför en sjujäkla dundrande huvudvärk. Får knapra lite ipren och se om det släpper helt enkelt! Idag är jag stalledig och hästarna går med andra ryttare.



Han är så jävla bra.

Godmorgon måndag, godmorgon alla ni.♥ Gårdagens pay and jump var... helt otrolig. Sååå fruktansvärt kul! Vi gick nolla igen så jag är supernöjd med rundan. Det kändes som det gick alldeles för fort men när jag kollade på filmen efteråt så såg det faktiskt helt okej ut! Tempot var bra och även rytmen så det var ju bra. Nästa pay and jump debuterar vi 80 cm! 
 
Ikväll är det träning på Ettan som igår gick en hoppträning med en från stallet. Hon hade tydligen skött sig bra så det var kul att höra, hon ska vara med i div.3 laget hoppning så hejja dem! Vet inte om det är dressyr eller markarbete ikväll, det återstår att se. 



Galna kvällar.

Landat hemma i min egna säng, i mitt egna hus hemma på landet. Ska snart bege mig mot stallet men inväntar en vän som kommer på besök och ska hänga här med mig ikväll. Hon ska även få sitta upp på båda mina, ska bli intressant att höra vad hon tycker. Ikväll nalkas det ännu mera skitsnack, vin, mello och massa gott. Härliga kvällar som dessa är ovärderliga. Igår var så fruktansvärt rolig kväll! Planering av Sälen-resa, prat om allt som har med pojkvänner och göra & massa mer, det tackar jag för. Den ena blev fullare än den andra och jag har inte skrattat så mycket på väldigt länge, haha. Tusen tack mina fina flickor. 
 
Hörs ikväll!
Snart kommer min älskling hem till mig, vecka 12.♥ Då är det inte långt kvar!