Bra slut på 2013....

Ettans tillstånd då...Det visade sig, trots allt, att hon har ringorm. Usch, blir alldeles ledsen när jag tänker på det. Det är ett enormt arbete runt just sjukdomen ringorm och det kommer ta tid. Vi får se hur lång tid det tar tills hon är frisk och jag tror att hon kommer få ta vintervila. Hon får ridas men man måste vara otroligt noggrann med hygienen och alla runt om får inte röra henne - just på grund av smittningsrisken. Tråkigt är bara förnamnet men vi får helt enkelt kämpa oss igenom det här. 
 

Såhär står det om ringorm, hur man ska behandla och det är alltså detta vi ska göra framöver: 
"Ringorm läker ut hos de allra flesta hästar på cirka åtta till tolv veckor, även utan behandling. Men eftersom denna svampinfektion kan vara mycket smittsam mellan hästar och även smittar människa och undantagsvis andra djur, bör de infekterade djuren ändå behandlas för att förhindra smittspridning och påskynda läkningen.  

Infektionen hos häst behandlas företrädesvis med enilconazol, som finns i tvättlösning för utvärtes bruk. Enligt tillverkaren behandlas fyra gånger med tre till fyra dagars intervall. Licens krävs för att veterinär ska kunna skriva ut preparatet. Då andra preparat saknas till häst är licens i allmänhet inget problem att ordna.

Om hästen drabbats av en bakteriell hudinfektion till följd av ringorm så läker de ofta ut samtidigt med ringormen."


Det som är så jäkla surt är att det verkligen började gå uppför för oss två.. Hennes och vår utveckling blev bättre och bättre för varje träning och jag var så taggad på att fortsätta träna och sen tävla i vår. Nu vet jag faktiskt inte alls hur det blir, antagligen får vi börja om helt från noll. Det känns som dessa 6 månaders slit och alla dessa tuffa träningar har varit helt till förgäves nu...




Kommentarer
Postat av: Neapocalypse - ・゚♥ ✞ - alternativ blogg & hästblogg ♥

Ni har ju ändå varit tillsammans och förbättrat eran relation, sen kommer hon säkert komma ur form efter detta men hon kommer nog vara mer bunden till dig än någonsin för att du har hållt ut när hon varit sjuk ♥

2013-12-06 @ 17:29:05
URL: http://neapocalypse.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Är du här ofta?

E-postadress: (bara jag som ser)

Har du en blogg som jag kan besöka?:

Kommentar:

Trackback